Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіли про підготовку до вересневих поєдинків Ліги націй.

Учора національна команда України на варшавському стадіоні «Полонія» провела перший повноцінний день роботи в межах підготовки до завершального циклу матчів Ліги націй-2022/2023. Хід занять прокоментували воротар ковалівського «Колосу» Євген Волинець та півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхальонок.

«Дуже приємно тренуватися в такій атмосфері й працювати з такими майстрами. Тому мені все подобається, і я чудово почуваюся в таборі збірної. Сьогодні мені довелося парирувати удари таких класних виконавців, як Андрій Ярмоленко та Артем Довбик. Це було нелегко, адже це футболісти дуже високого класу, і не просто так Андрій, наприклад, грав в англійській Прем'єр-лізі. Водночас мені хоч і складно, але цікаво. 

Фото прес-служби УАФ

Щодо атмосфери в команді, то це просто супер! Усі на позитиві й підтримують один одного. Олександр Васильович Петраков — дуже вимогливий тренер. Ми з ним поспілкувалися, і він мене ввів у курс справ. Тож усе добре. Поля й умови у Варшаві бездоганні, тож жалітися гріх. Уже потроху починаю відчувати себе частинкою національної збірної», — сказав Євген Волинець.

«Позавчора в нас затримали рейс, і ми не змогли потрапити на перше тренування збірної в п'ятницю. Ми, звичайно, засмучені, але так сталося. Проте ми вже повністю відновилися й стали до роботи. Ми прибули до табору національної команди після успішного матчу «Дніпра-1» у Лізі конференцій, а перемоги на клубному рівні завжди піднімають настрій. Адже до того в нас у клубі були лише поразки в єврокубках, і от нарешті ми виграли. Основними чинниками цього стали настрій на гру й командна робота. Усі відпрацювали на сто відсотків, і перемога прийшла. 

Наразі ми вже переключилися на збірну, готуємося до поєдинку із Шотландією, в якому нам потрібна лише перемога. Незважаючи на те, що в нас обмаль часу для підготовки, це наша робота. Я вважаю, що це не стане на заваді, адже в нас повним ходом тривають матчі в клубах. Ігри що три дні, тож ми в тонусі. Щодо самої Ліги націй, то участь у цьому турнірі дає мені багато позитивних емоцій. Дехто каже, що це не надто престижні змагання, але я цієї думки не поділяю. Участь у будь-якому турнірі під егідою УЄФА чи ФІФА — велика честь. До того ж за збірну завжди приємно грати, тому я буду готуватися на всі сто.

Зазначу, що Шотландія та Вірменія будуть виходити проти нас з особливим настроєм, як проти лідерів групи. Нам теж треба налаштуватися по повній програмі, а на результат подивимося. Будемо битися за нашу країну, за наших людей. Велика подяка ЗСУ за те, що вони звільняють окуповані території. Це додає наснаги й нам, футболістам. Ми теж будемо намагатися покращити настрій нашим воїнам, що також дуже важливо», — зазначив Олександр Піхальонок.

Нагадаємо, що поєдинок Ліги націй між збірними Шотландії та України відбудеться 21 вересня в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (початок — о 21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини