Керівники УАФ узяли участь у відкритті нового сезону в чемпіонаті вищої ліги серед жіночих команд та змаганнях серед аматорів

Сьогодні в Києві відбулися матчі-відкриття чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги та чемпіонату України серед аматорських команд сезону-2022/2023.

Фото Павла Кубанова

На НТК ім. В. Баннікова зустрічалися футболістки ФК «Дніпро-1» та ФК «Кривбас», а на стадіоні «Локомотив» у прем'єрному поєдинку аматорського турніру зійшлися ФК «Локомотив» та ФК «Атлет». На церемонію відкриття змагань завітали президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, перші віце-президенти УАФ Анатолій Демяненко, Олег Протасов, Олексій Михайличенко, Вадим Костюченко, президент ПФЛ, директор ААФУ Олександр Каденко та головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань. 

Фото прес-служби УАФ

Уже стало доброю традицією перед початком знакових матчів, а також поєдинків чемпіонату України різних ліг, які проходять у різних містах нашої держави, піднімати на стадіоні особливий прапор. Нагадаємо, що цей стяг футбольній спільноті передав 23 серпня, у День Державного прапора, Президент України Володимир Зеленський. Сьогодні Андрій Павелко передав його для урочистого підняття капітанам команд на арені «Локомотив», а пізніше — на НТК ім. В. Баннікова. 

Ще однією традицією змагань в Україні є перший удар по м’ячу від наших воїнів-захисників. Перед матчем аматорських команд на «Локомотиві» цю місію виконав полковник Юрій Кулик.

Фото прес-служби УАФ

Коментуючи ще один етап відновлення футбольних змагань в Україні, президент УАФ Андрій Павелко відзначив: «Воїни ЗСУ продовжують звільняти землю України від російської нечисті, а футбольна спільнота — відновлювати змагання на підтримку наших героїв! Нам вдалося відновити всі змагання, які були заплановані. Вдячний Главі Держави Володимиру Зеленському за сприяння й підтримку ініціативи проведення турнірів в Україні! Дякую нашим військовим, Нацполіції, ДСНС, Мінмолодьспорту, керівникам клубів і представникам місцевої влади за ефективну взаємодію, завдяки якій футбол став серйозним інструментом єднання українців і підтримки наших військових, що захищають Україну на всіх фронтах! Символічно, що успіх нашої футбольної родини збігся з успіхами ЗСУ на сході й на півдні. Це знак, що Україна обов’язково переможе!»

Фото прес-служби УАФ

Перший матч стартового туру чемпіонату України серед аматорських команд завершився на користь «Локомотива» з рахунком 2:0. У поєдинку жіночих команд вищої ліги сильнішими виявилися футболістки «Кривбасу», які розгромили суперниць із «Дніпра-1» із рахунком 7:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.05.2024 10:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Сміли, що на Черкащині

Наприкінці квітня школярів м. Сміла зібрав на стадіоні «Юність&r...

25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

Підписатися на новини