Спортивний арбітражний суд підтвердив провину Собуцького О.М.

Сьогодні Спортивний арбітражний суд м. Лозанни оприлюднив рішення стосовно Собуцького О.М., який був дискваліфікований дисциплінарними органами УАФ за побиття арбітра після одного із матчів ФК «Агробізнес» (Волочиськ).

CAS підтвердив провину Собуцького О.М. у побитті арбітра матчу та гостро засудив цей вчинок, назвавши його неприпустимим та неприйнятним. Водночас CAS вирішив скоротити строк дискваліфікації у вигляді заборони на будь-яку діяльність, пов‘язану з футболом, до п‘яти років. Враховуючи, що Собуцький О.М. скоїв таке порушення вперше, арбітри CAS вирішили, що його повне відсторонення від футболу на п'ять років є достатньо суворим покаранням.

Суд зазначив у рішенні, що Собуцький О.М. заперечував будь-які порушення зі свого боку та не висловив жодного каяття у вчиненому.

CAS підкреслив, що санкції, застосовані в даній справі, повинні мати стримуючий характер стосовно й інших осіб, що задіяні в управлінні футбольних клубів або УАФ. На переконання суду, повне відсторонення Собуцького О.М. від діяльності у футболі на п'ять років досягає цілі застосування принципу «нульової толерантності» до всіх схожих проявів неприпустимої поведінки та міцно стримує можливість рецидиву або подібної поведінки у виконанні інших осіб.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.09.2023 17:25

Офіційно. Щодо оскарження Анатолієм Тимощуком рішення УАФ у Спортивному арбітражному суді в Лозанні

У провадженні Спортивного арбітражного суду (CAS) знаходиться справа щ...

17.04.2023 19:30

Офіційно. Рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні щодо тренера Олександра Севідова

Тренеру Олександру Севідову заборонено здійснювати будь-яку діяльність...

19.03.2021 13:42

Офіційно. Рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни щодо скасованого матчу Швейцарія — Україна

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) залишив у силі рішення Контро...

Підписатися на новини