Андрій Шевченко отримав від Володимира Зеленського відзнаку «Національна легенда України»

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська взяли участь у церемонії нагородження видатних українців відзнакою Глави Держави «Національна легенда України».

«Другий рік поспіль ми відзначаємо прекрасних талановитих і героїчних громадян нашої держави такою відзнакою. Але за цей рік її сенс дещо змінився — ми відзначаємо не лише легендарних представників України в музиці, театрі, спорті. Російська Федерація змінила зміст нашого життя, тому сьогодні ми відзначаємо всіх тих, хто щодня як усередині держави, так і зовні захищає нашу незалежність, суверенітет своїм талантом і своєю роботою — різною, але надзвичайно важливою», — зауважив Президент України.

Цього року за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України та зміцненні її державності, захисті вітчизни та служінні українському народові, вагомий внесок у розвиток національної освіти, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, багаторічну плідну громадську діяльність відзнакою президента «Національна легенда України» нагороджено дев’ятьох українців, трьох із них — посмертно.

Відзнаку отримав і найкращий футболіст Європи 2004 року, головний тренер національної збірної України з футболу у 2016—2021 роках, Герой України Андрій Шевченко.

«Легенда київського «Динамо» і збірної України, переможець Ліги чемпіонів і володар «Золотого м’яча»... Його ім’я включено до списку ста найкращих футболістів в історії. Ці та багато інших титулів прославили його на весь світ, а зараз допомагають йому гуртувати весь світ задля підтримки й допомоги Україні. Амбасадор платформи UNITED24, наш великий спортсмен, великий чемпіон, наша легенда Андрій Шевченко», — сказав під час церемонії Володимир Зеленський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини