Керівники Мінмолодьспорту, УАФ, УПЛ і ПФЛ підписали Положення про проведення в Україні змагань з футболу

У Міністерстві молоді та спорту України відбулася робоча зустріч міністра Вадима Гутцайта з президентом Української асоціації футболу, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком, першим віце-президентом УАФ Вадимом Костюченком, виконавчим директором УПЛ Євгеном Диким та президентом ПФЛ Олександром Каденком. 

Фото Павла Кубанова

Учасники зустрічі обговорили низку питань підготовки до початку чемпіонату України з футболу та підписали Положення про проведення в Україні змагань з футболу серед команд клубів УПЛ, U-19 та ПФЛ сезону-2022/2023. Серед іншого цей документ містить вимоги щодо додаткових заходів безпеки проведення змагань, які були розроблені, погоджені та затверджені Міністерством оборони, МВС, Нацполіцією та ДСНС.  

Фото Павла Кубанова  

За підсумками проведеної роботи міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт зазначив: «Готуємося до початку футбольного сезону Української Прем’єр-ліги та ліги ПФЛ. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському та Прем’єр-міністру Денису Шмигалю за рішення відновити національні чемпіонати. Це для нас дуже важливо. Але безпека ще важливіша». 

Фото Павла Кубанова

Президент УАФ Андрій Павелко також висловив подяку керівництву держави і всім, хто долучився до роботи з відновлення футбольного життя в України. «Вдячний Главі держави за підтримку ініціативи відновлення чемпіонату! Дякую міністру, нашим військовим, усім силовим відомствам, рятувальникам, УПЛ і ПФЛ за спільну продуктивну роботу над документом і відновленням футбольного життя в Україні!

Фото Павла Кубанова

Напередодні старту чемпіонату України сезону-2022/2023 радий констатувати, що на початку його підготовки, коли здавалося, що ця місія неможлива, ми надихалися прикладом Збройних сил України. Ми бачили, як воїни на передовій героїчно дають відсіч окупантам, як метр за метром звільняють українську землю від ворога, і це додавало нам сил. Хоробрість військових зміцнювала нашу віру в те, що ми можемо відродити футбол в Україні. Адже футбол потрібен військовим і мільйонам наших уболівальників. Тому продовжуємо підтримувати ЗСУ й надихатися їхнім героїчним прикладом у всьому!» — зазначив президент УАФ Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.05.2024 13:02

У Шаргороді, що на Вінничині, стартувала програма FIFA Talent Development Scheme

7-го та 8 травня в місті Шаргород, що на Вінничині, на місцевому стаді...

09.05.2024 14:00

Проєкт FIFA TDS розпочав свій шлях на теренах Вінничини

2 травня група фахівців проєкту FIFA TDS завітала в містечко Вороновиц...

02.05.2024 10:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Сміли, що на Черкащині

Наприкінці квітня школярів м. Сміла зібрав на стадіоні «Юність&r...

25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

Підписатися на новини