Ліга Європи. «Дніпро-1» поступився кіпрському АЕКу в дебютному матчі в єврокубках

Третя команда попереднього розіграшу УПЛ, СК «Дніпро-1», провела свій перший офіційний поєдинок із грудня 2021 року. Причому цей матч був дебютним для дніпрян у єврокубках. 

У плей-офф раунді кваліфікації Ліги Європи «Дніпру-1» у суперники дістався кіпрський АЕК із Ларнаки. Через російське воєнне вторгнення домашній поєдинок цієї стадії спортклубівці вимушені були проводити в словацькому Кошице.

Фото scdnipro1.com.ua

У першому таймі українці мали чимало позиційних помилок, команді явно бракувало взаєморозуміння. Що й не дивно, адже більша частина гравців стартового складу проводила свій дебютний матч за «Дніпро-1».

АЕК зумів відкрити рахунок на 16-й хвилині — Альтман скористався передачею Енглезу в середину штрафного. Дніпряни відповіли ударом Бузанелло низом у площину. Проте кіпріоти продовжували атакувати більш акцентовано й на 29-й хвилині збільшили перевагу. Після подачі кутового голкіпер «Дніпра-1» Валеф помилився на виході, а Мілічевич відправив м’яч у порожні ворота. Пізніше бразилець дещо реабілітувався сейвами після ударів Дьюрчо та Фаража.

Фото scdnipro1.com.ua

На початку другого тайму дніпряни претендували на гол. Спершу Громов неточно пробив із льоту, у ще одній атаці Бузанелло ударом із підбору перевірив кіпера. На 54-й хвилині з передачі Бузанелло Довбик пробив у захисника, а Громов на добиванні влучив у поперечину. Пізніше у складі нашої команди ударом здалеку в площину відзначився Бланко, із підбору вище цілі пробив Назаренко.

На 79-й хвилині АЕК відповів ударом Дьюрчо з-за меж штрафного у стійку. Незабаром уже Валеф виручив після дальніх спроб Гами та Дьюрчо. А на 90-й хвилині українці відіграли один гол — подачу Піхальонка з кутового замкнув Сваток. У доданий арбітром час підопічні Олександра Кучера лишилися в меншості — друге попередження отримав Сарапій. У підсумку дніпряни поступилися — 1:2.

Фото scdnipro1.com.ua

Додамо, що у складі «Дніпра-1» участь у поєдинку взяли виконавці, які були в заявці в червневих матчах національної збірної України, — Піхальонок (гольовий пас) і Довбик.

Ліга Європи-2022/2023. Плей-офф раунд. Перший матч

«Дніпро-1» (Україна) — АЕК (Кіпр) — 1:2 (0:2)

Голи: Сваток (90) — Альтман (16), Мілічевич (29).

«Дніпро-1»: Валеф, Танчик, Адамюк, Сваток (к), Бузанелло, Когут (Громов, 46), Сарапій, Пуріта (Назаренко, 61), Піхальонок, Бланко, Довбик.

Запасні: Рибак, Юрчук, Кононов, Логінов, Бабенко, Рубчинський.

Тренер: Валерій Городов.

АЕК: Тумбас, Росалес, Мілічевич, Гонсалес (к), Енглезу (Касас, 59), Оєр, Густаву (Мамас, 86), Альтман, Фараж (Гама, 66), Лопеш (Ромо, 59), Дьюрчо (Трічковський, 86).

Запасні: Пірич, Стіліанідіс, Олатунджі, Кіпрос, Наум, Андреу.

Тренер: Хосе Луїс Ольтра.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Попереджені: Сарапій (63) — Густаву (62), Касас (90+3).

Вилучений: Сарапій (90+5, «Д»).

18 серпня. Кошице. Стадіон «Кошицька футболова арена».

Матч-відповідь відбудеться в Ларнаці в четвер, 25 серпня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.07.2024 14:27

Ліга Європи: відомий опонент «Кривбасу» на третьому кваліфікаційному етапі турніру

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування третього кваліфік...

16.07.2024 16:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі кваліфікації Ліги Європи-2024/2025

Українська бригада арбітрів працюватиме на матчі-відповіді другого ква...

22.05.2024 23:53

Ліга Європи. Переможцем турніру-2023/2024 стала італійська «Аталанта»

22 травня в ірландському Дубліні на стадіоні «Авіва» відбу...

07.05.2024 11:02

Український арбітр Микола Балакін працюватиме на півфінальному матчі-відповіді Ліги Європи

На півфінальному матчі-відповіді Ліги Європи-2023/2024 «Аталанта...

Підписатися на новини