З ініціативи УАФ та ВАФП відбувся благодійний турнір на підтримку ЗСУ, присвячений майбутньому Дню Незалежності України

На НТК ім. В. Баннікова з ініціативи Української асоціації футболу відбулися матчі благодійного турніру «Разом до перемоги!», присвяченого прийдешньому Дню Незалежності України. Головна мета проєкту — збір коштів на підтримку Збройних сил України.

Фото Павла Кубанова

У змаганнях узяли участь збірна Федерації профспілок України (ФПУ), збірна журналістів України, команда Державного підприємства «Антонов», збірна Міністерства молоді та спорту України, команда Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів (ВАФП), збірна Верховної Ради, команда Всеукраїнської профспілки спортсменів та збірна Української асоціації футболу (УАФ). Учасників змагань було поділено на дві групи по чотири команди. Переможці кожної з груп зіграли у фінальному поєдинку, а команди, які посіли другі місця, змагалися за бронзу.

Фото Павла Кубанова

Відкриваючи змагання, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко зазначив, що цей та інші благодійні турніри, які відбуваються в багатьох регіонах країни за підтримки Української асоціації футболу, є подякою Збройним силам України, завдяки яким нам вдалося зберегти нашу державу. «Але так само ми маємо щодня підтримувати наших воїнів, адже війна проти окупантів триває, і ми разом маємо працювати заради спільної перемоги. Саме тому ми й назвали цей турнір «Разом до перемоги!», — відзначив Костюченко.

Фото Павла Кубанова

Голова Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів Ігор Гатауллін у своєму вітальному слові наголосив на важливості того, щоб усі громадяни України піклувалися одне про одного в ці складні часи: «Ми віримо в нашу спільну перемогу, і саме тому цей турнір присвячений Збройним силам України, які боронять нашу державу від російських окупантів. Подібні змагання — це гарна нагода підтримати одне одного й підтримати наші збройні сили. Бажаю всім учасникам чесної боротьби, а нам усім — якнайшвидшої перемоги!» 

Фото Павла Кубанова

За підсумками захоплюючих футбольних баталій головний трофей змагань здобула збірна журналістів, яка у вирішальному двобої перемогла збірну Держпідприємства «Антонов» із рахунком 7:2. Третє місце посіла збірна ВАФП, яка обіграла команду УАФ із рахунком 7:4.

Фото Павла Кубанова

Вітаючи переможців і учасників змагань, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко наголосив на важливості того, що до благодійних футбольних проєктів УАФ долучається дедалі більше команд: «Така активна участь футбольної спільноти та представників різних сфер у благодійних турнірах лише підтверджує правильність ухваленого рішення про відновлення чемпіонату України, який стартує наступного тижня. Нашим військовим, нашим уболівальникам і всій країні потрібен футбол, адже він піднімає загальний бойовий дух і дає можливість допомагати збройним силам. Вітаю збірну журналістів із заслуженою перемогою на турнірі й дякую всім його учасникам за активну підтримку наших воїнів-захисників! Разом — до повної перемоги над російським окупантом!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини