Арбітри і асистенти арбітра УПЛ та змагань U-19 підготувалися до старту унікального для українського футболу чемпіонату

16 серпня на футбольних полях НТК ім. В. Баннікова пройшло тестування з фізичної підготовки арбітрів та асистентів арбітра Прем’єр-ліги й офіційних осіб змагань чемпіонату України U-19.

Минулого тижня напередодні старту чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги та змагань U-19 сезону-2022/2023 арбітри та асистенти арбітра взяли участь в онлайн-конференції щодо питань з безпеки проведення футбольних змагань, ознайомились з протоколом Додаткових заходів безпеки для організації і проведення футбольних матчів в Україні в умовах воєнного стану та пройшли теоретичне тестування з Правил гри. 

Фото Павла Кубанова

Завершився же комплекс заходів із підготовки рефері до початку сезону у вівторок тестами ФІФА. Попри дощову погоду та непрості для бігу умови, усі арбітри успішно склали тест Yo-Yo, а асистенти арбітра — тест Ariet.

Фото Павла Кубанова

«Я залишився приємно здивованим фізичною підготовкою арбітрів та асистентів арбітра, адже востаннє я їх бачив під час тестів ще в січні. Незважаючи на вимушену багатомісячну паузу, офіційні особи матчу продемонстрували чудовий рівень, — сказав після завершення тестування голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі. — Упевнений, що вони матимуть максимальну мотивацію на цей сезон, оскільки проводити чемпіонат України в такій важкій ситуації — це великий виклик. Мої компліменти як президенту УАФ Андрію Павелку, так і Президенту України Володимиру Зеленському за ухвалене рішення продовжити грати у футбол. Футбол є частиною життя всього суспільства, і навіть в умовах війни людям би його не вистачало».

Фото Павла Кубанова

Після завершення програми підготовки до ігор прийдешнього сезону арбітрів та асистентів арбітра УПЛ і змагань U-19 привітав президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. Він побажав представникам футбольного правосуддя гідно працювати на матчах унікального чемпіонату, що проходитиме в умовах воєнного стану.

«Усі ці місяці ми мріяли, щоб футбол повернувся до нашої країни. Зараз він повертається. Це позиція Президента України Володимира Зеленського, керівництва українського футболу та клубів. У такі важкі часи в Україні буде унікальний чемпіонат із футболу. Перший і, сподіваюся, останній чемпіонат в умовах повномасштабної війни. 

Фото Павла Кубанова

Коли УАФ почала будувати плани щодо відновлення футболу в країні, у ФІФА та УЄФА сприйняли це як сенсацію. Кожен матч майбутнього чемпіонату ввійде в історію європейського та світового футболу. Увесь світ стежитиме за нами, бо Україна є прикладом мужності, сміливості, стійкості та бойового духу. Ми демонструємо всім, що є незламною нацією. Що ми здатні грати у футбол навіть в умовах війни. 

Важливо, щоб ви виходили на футбольне поле з максимальним рівнем концентрації й уникали критичних помилок. Кожна серйозна помилка може коштувати дуже багато. Тож я бажаю вам якісного арбітражу протягом усього сезону, який буде унікальним для нашої країни», — звернувся до суддів очільник українського футболу.

«Із багатьма арбітрами ми зустрічалися починаючи з березня в різних регіонах у межах діяльності Координаційного центру УАФ і наших регіональних гуманітарних хабів. Із перших днів повномасштабної війни наші рефері активно долучилися до оборони України в лавах ЗСУ, допомагали військовим, медикам, переселенцям із зони бойових дій і ветеранам футболу, за що їм дуже вдячний.

Уже зовсім скоро їм потрібно буде сконцентруватися на якісному суддівстві, щоб зі свого боку підтримати відновлення футбольного життя в нашій країні й підтримати футбол. Адже саме футбол є тим важливим соціальним явищем, яке підтримує в цей складний період і наших військових, і мільйони вболівальників. Важливо, що арбітри розуміють — єдиним переможцем майбутнього чемпіонату стануть Збройні сили України, завдяки яким його проведення взагалі є можливим. Попросив усіх рефері пам’ятати про це на кожному матчі, а ще — пам’ятати про їхнього побратима Дмитра Кубряка, який, працюючи нейрохірургом, рятував життя нашим воїнам у Маріуполі, а зараз перебуває в полоні окупантів.

Віримо у звільнення Дмитра й віримо в перемогу України! Дякую всім арбітрам за їхній патріотизм! Дякую голові Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі за підтримку нашої держави й продовження розвитку українського футбольного арбітражу!» — зазначив Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини