На НТК ім. В. Баннікова пройшов благодійний турнір на підтримку дітей Чернігівщини, які постраждали від війни

У суботу, 13 серпня до Дня молоді в Києві на футбольних полях НТК ім. В. Баннікова відбувся благодійний турнір на підтримку дітей Чернігівщини, які постраждали від повномасштабного російського воєнного вторгнення в Україну.

Фото Павла Кубанова

Турнір, що включав змагання серед дитячо-юнацьких та дорослих команд, було організовано Українською асоціацією футболу, Чернігівською обласною асоціацією футболу та громадською організацією «Менталіта». Його метою був збір коштів на реабілітацію в Карпатах юних спортсменів, які постраждали від війни.

Фото Павла Кубанова

Учасників благодійних змагань від імені президента УАФ Андрія Павелка привітав перший віце-президент національної асоціації Вадим Костюченко. Він відзначив вчинок голови Чернігівської обласної асоціації футболу Геннадія Прокоповича та його команди, які наприкінці лютого та на початку березня вивезли із зони бойових дій у Чернігові вихованців місцевих дитячо-юнацьких академій.

Фото Павла Кубанова

«Поки Збройні сили України повертають наші території, ми піклуємося про юних футболістів. Україна має велике футбольне майбутнє. На кшталт Хорватії, яка свого часу теж пройшла через війну й зуміла стати великою футбольною державою. Завдяки зусиллям наших друзів, Даріо Срни та Луки Модрича, юні вихованці чернігівського футболу потрапили до футбольних академій Хорватії, залишили позаду жахливі спогади про війну й уже сьогодні мають змогу змагатися на українській землі», — зазначив Вадим Костюченко.

«Чернігів — місто-герой та футбольне місто. Хочу подякувати всім, хто захищав Чернігів. Ми не пропустили ворога до столиці нашої держави. І не пропустимо ніколи», — сказав під час церемонії відкриття змагань Геннадій Прокопович.

Фото Павла Кубанова

У змаганнях команд у віковій категорії до 16-ти років узяли участь чотири дитячо-юнацькі колективи — київські КДЮСШ «Чемпіон» та СК «Чемпіон» і чернігівські СДЮШОР «Юність» і СДЮШОР «Десна». Кожній команді від УАФ дісталися в подарунок футбольні м’ячі та кубки за участь.

Турнір серед дорослих команд пройшов у двох групах. У межах квартету «А» зустрілися представники Головного управління ДСНС України в м. Києві, Ради адвокатів м. Києва, Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державно-прикордонної служби та Київської міської державної адміністрації. У групі «Б» стосунки між собою з'ясовували команди мережі гастромаркетів Winetime, Національного університету оборони України й Вищої ради правосуддя та збірна волонтерів. 

Фото Павла Кубанова

Як підсумок, у поєдинку за третє місце збірна КМДА виявилася сильнішою за команду мережі гастромаркетів Winetime, а в золотому матчі перемогу здобули представники Головного управління ДСНС України в м. Києві, які обіграли збірну волонтерів. А після завершення запеклих баталій кожен колектив отримав із рук першого віце-президента УАФ Олега Протасова, а також зіркових ветеранів українського футболу, Владислава Ващука та Володимира Єзерського, дипломи за участь та м’ячі з автографами футбольних легенд.

Апофеозом же футбольного свята став гала-матч між збірною учасників благодійного турніру та національною збірною України серед ветеранів, перемогу в якому святкувала команда Анатолія Демяненка — 3:0.

Підписатися на новини