ХХХ Конференція ПФЛ ухвалила низку важливих рішень

Чергова, ювілейна, ХХХ Конференція ПФЛ пройшла сьогодні в столиці України. На розгляд делегатів було запропоновано порядок денний із 12-ти питань, повідомляє прес-служба ПФЛ. Участь у засіданні взяли президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та перший віце-президент УАФ Олег Протасов.

Присутні заслухали звіт про роботу ПФЛ у сезоні-2021/2022 від президента ПФЛ Олександра Каденка, звіт аудиторської компанії про фінансово-господарську діяльність за 2021 рік, визнавши роботу ПФЛ задовільною. Нагадаємо, через російську агресію не вдалося довести до завершення сезон-2021/2022 в усіх лігах чемпіонату України з футболу, проте було затверджено проміжні результати та здійснено обмін командами між лігами, що дозволило затвердити представництво в єврокубках і запланувати новий сезон.

Для підтримки клубів, які опинилися у скрутній ситуації через війну, делегати розглянули апробований ще вісім років тому механізм збереження місця у ПФЛ. Підтримано ідею про тимчасове призупинення на сезон-2022/2023 участі у змаганнях ПФЛ деяких клубів, що втратили можливість повноцінного функціонування через воєнну агресію з боку російської федерації. Опцією скористається понад 20 ФК. Практика 2014 року показала, що для багатьох подібна вимушена пауза стала можливістю перезапустити клуб після звільнення територій Збройними силами України.

Фото прес-служби ПФЛ

Традиційно присутні радо вітали новачків змагань під егідою ПФЛ. Цього року чотири клуби долучилися до змагань у другій лізі: ФК «Васт» (Миколаїв), ФК «Нива» (Бузова), ПФК «Звягель» (Новоград-Волинський) та «Хуст Сіті» (Хуст). Можливістю заявити свої резервні склади (т. зв. «двієчки») скористалися три клуби першої ліги — таким чином у новому сезоні зіграють «Металург-2» (Запоріжжя), «Кремінь-2» (Кременчук) і «Полісся-2» (Житомир). 

За підсумками послідовного обговорення та консультацій з усіма клубами першої та другої ліг було винесено на затвердження склад учасників і формат проведення чемпіонатів України серед команд клубів першої та другої ліг сезону-2022/2023 та затверджено Регламент і план-календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону-2022/2023.

«І для УАФ, і для керівництва ПФЛ, як і для керівництва Прем'єр-ліги, головним питанням підготовки до старту змагань є безпека всіх їхніх учасників.

Ми отримали погоджений військовими, правоохоронними органами, Мінмолодьспорту і місцевою владою протокол безпеки проведення чемпіонату, який стане першим в історії турніром в умовах повномасштабної війни. Зі свого боку УАФ готова підтримати в цей непростий час клуби на матчах УПЛ, ПФЛ, жіночих команд і U-19 та взяти на себе фінансування арбітражу, а також застосування на поєдинках УПЛ технології VAR.

Футбольна спільнота щодня робить свій внесок у спільну перемогу всієї України. І вже зовсім скоро до цих зусиль додасться відновлення футбольного життя країни, що надихатиме і воїнів, і всіх уболівальників нашої держави. Відновлення змагань — це сигнал усьому світу, що український дух не зломити! Наш народ єдиний і сильний як ніколи!» — зазначив президент УАФ Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини