Перша ліга. Відкритий футбол у виконанні «Полісся», перші новачки «Прикарпаття» та «Карпат»

Єдиною командою першої ліги, що готується до нового сезону за кордоном, є «Полісся». Підопічні Юрія Калитвинцева після поразки в дуже результативному спарингу (3:5) від луганської «Зорі», яка також цими днями дислокується в Польщі, зіграли внічию — 2:2 з представником місцевого елітного дивізіону, «Віслою» (Плоцьк).

Віддаючи належне поліщукам за креативність в атаці, усе ж слід зазначити, що їм конче необхідно додати надійності в обороні. На оглядинах у «Поліссі» перебуває Вадим Червак, який останнім часом виступав за клуби із Чехії та Словаччини.

Із першими новачками визначилися в «Прикарпатті» та «Карпатах». Іванофранківці орендували у львівського «Руху» Володимира Радульського, Володимира Рудюка та Владислава Бучакчинського. А от один із лідерів «Прикарпаття», Владислав  Семотюк, підписав контракт з елітним «Кривбасом». В останньому спарингу підопічні Олега Рипана розгромили аматорів із «Нафтовика» (Долина) — 5:0.

У «Карпатах» продовжать кар’єру Ігор Дуць, екс-капітан «Руху», який у минулому сезоні захищав кольори «Окжетпесу» з Казахстану, брати Mикола та Іван Когути з «Агробізнесу», Дмитро Фастов із «Подгале» (Польща) та Олег Лень і Юрій Репета з аматорських команд Львівщини. Днями підопічні Андрія Тлумака провели черговий контрольний матч, проти тернопільської «Ниви», і перемогли — 1:0. Вирішальний гол в активі саме Дуця.

До речі, для тернополян це був лише другий спаринг у це міжсезоння, у першому вони взяли гору над «Агрономом» (Великі Гаї), переможцем обласної першості, — 1:0. Залишили «Ниву» досвідчені Владислав Дворовенко й Тарас Мороз, а Семен Вовченко знаходиться на перегляді в елітному «Вересі».

Вирішили спробувати свої сили в першій лізі й «Металург» та «Скорук», що провели між собою спаринг, в якому сильнішими виявилися запоріжці — 4:2. Потім підопічні Володимира Микитина взяли гору над «Полтавою» — 3:1.

Що ж до «Скорука», то його лави залишили Тарас Гевлич, Назарій Шевченко, Сергій Цибульський та Ярослав Щербина.

Футболісти «Гірника-Спорту» перемогли в благодійному турнірі на підтримку ЗСУ, а от їхні сусіди з «Кременя» зіграли контрольний поєдинок із представником УПЛ «Інгульцем» і поступилися — 1:2. Незважаючи на невдачу, виконувач обов’язків головного тренера «Кременя» Роман Локтіонов залишився задоволений спарингом, адже він допоміг визначитися з потенційними новачками, які перебувають на оглядинах.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини