Друга ліга. Вінницька «Нива» й «Буковина» визначилися з новими головними тренерами

Підготовка команд другої ліги до нового сезону — у розпалі. Поступово заповнюються й вакансії головних тренерів у клубах, які після попередньої першості залишилися без керманичів.

Отже, вінницьку «Ниву» очолив Олег Остапенко, який свого часу захищав ворота цієї команди, а позаторік відповідав за підготовку голкіперів. Асистентами Остапенка будуть відомий у минулому воротар «Mеталіста» Олександр Горяїнов, а також Петро Анисим та Олена Колос.

Подоляни вже підписали контракти з новачками Євгеном Морозом, Іваном Петруком та Ігорем Біликом. Хоча, як показав останній спаринг, із «Нивою» (Бузова), яка збирається дебютувати в другій лізі, в Остапенка та його помічників попереду ще непочатий край роботи. Що ж до згаданого контрольного матчу, то сильнішими виявилися футболісти з Київщини — 2:1.

Значні зміни відбулися й у «Буковині». Новим президентом ФК став Андрій Сафроняк, який, до речі, у 2004—2006 роках виступав за цю команду. Новим головним тренером призначено Андрія Мельничука, який добре знайомий місцевим уболівальникам, адже свого часу захищав ворота «Буковини», а в сезоні-2019/2020 уже був керманичем чернівчан. Директором ФК став Ігор Наболотний, а начальником команди — Іван Павлюк.

Повернулися до «Буковини» захисники Микола Павлюк, Василь Гакман і півзахисник Андрій Шишигін, подовжив контракт універсал Володимир Столяр.

В останньому контрольному поєдинку буковинці з’ясовували стосунки з «Епіцентром» (Дунаївці) і таки схилили шальки терезів на свій бік — 3:2. Переможний гол у компенсований час забив нападник Андрій Королянчук, що також вирішив повернутися до «Буковини» після доволі тривалої перерви.

Ціла група потенційних новачків нині перебуває на перегляді в «Чайці» (Петропавлівська Борщагівка). Головному тренеру Денису Хомутову є з кого вибирати. Поки що його підопічні перемогли в спарингах аматорів із «Партизана» (Кодра) — 4:1 та «Сокола» (Mихайлівка-Рубежівка) — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини