Андрій Павелко провів робочу зустріч із президентом УЄФА й відвідав фінал жіночого Євро-2022

На запрошення Союзу європейських футбольних асоціацій президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко відвідав фінальний поєдинок жіночого Євро-2022 між національними збірними Англії та Німеччини, який відбувся 31 липня на лондонському «Вемблі» й став найвідвідуванішим в історії чемпіонатів Європи. На матчі побували 87 192 глядачі, серед яких було чимало VIP-персон, зокрема герцог Кембриджський Вільям і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Перед матчем очільник УАФ провів робочу зустріч із керівництвом УЄФА та ФІФА, під час якої обговорювалося питання важливості підтримки відновлення футбольних змагань в Україні на всіх рівнях. 

Фото uefa.com

Андрій Павелко особисто подякував президенту УЄФА Александеру Чеферіну за вагому й постійну підтримку української футбольної спільноти й України загалом із початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. «Александер чудово розуміє важливість відродження футбольних змагань у нашій країні й готовий цьому всіляко сприяти», — відзначив керівник УАФ. 

Фото прес-служби УАФ

Перебуваючи на «Вемблі», Андрій Павелко мав можливість поспілкуватися з очільницею Міністерства закордонних справ Великої Британії та одним із головних кандидатів на посаду прем’єр-міністра країни Ліз Трасс. «Мав нагоду особисто подякувати пані Трасс за потужну підтримку України, яку ми отримуємо від Великої Британії з ініціативи Бориса Джонсона. Було приємно почути від Ліз Трасс слова про те, наскільки вона цінує дружбу наших країн й готова докласти зусиль для нашої перемоги», — розповів президент УАФ.

Фото uefa.com

Приємно, що на фінальний матч жіночого Євро-2022 Ліз Трасс прийшла зі значком поєднання державних прапорів України та Великої Британії, що також є свідченням її дружнього ставлення до нашої країни. 

Фото uefa.com

Нагадаємо, що головним арбітром цього поєдинку, який закінчився перемогою збірної Англії, працювала Катерина Монзуль. Її асистентами були Марина Стрілецька й польська колега Пауліна Барановська. «Наші арбітри вкотре довели свій високий професіоналізм і топ-рівень підготовки, який забезпечує українським рефері команда на чолі з Лучано Лучі», — зазначив Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини