Кіберфутболіст Віталій Литвинов представить Україну на European Esports Championship 2022

Віталій Литвинов став переможцем відбірного турніру з eFootball за право представити Україну на чемпіонаті Європи з кіберфутболу — European Esports Championship 2022, який проходитиме із 6-го до 10 вересня в Подгориці (Чорногорія).

Змагання відбувалися протягом двох днів, 23—24 липня, на базі академії ФК «Рух» у Львові в дисципліні eFootball PES 2022 на платформі PS5.

У суботу учасники змагалися між собою в межах трьох груп. Групу 1 впевнено виграв Максим Андрасюк, здобувши перемоги в усіх матчах. Найсильнішим у квартеті 2 з п’ятьма перемогами став Ігор Любчак, а лідерство у групі 3 розділили між собою Олексій Богдяж і Віталій Литвинов.

Фото прес-служби УАФ

У неділю вісімка найкращих учасників зіграла вирішальні серії плей-офф. До півфіналу дісталися Ігор Любчак, Максим Андрасюк та Віталій Литвинов, а от Олексій Богдяж несподівано зупинився, поступившись у двох матчах Олександру Яценку.

У першому півфіналі сталася справжня драма. Ігор Любчак повністю переграв Віталія Литвинова в першому матчі, але той не склав зброї і спочатку вирвав перемогу в наступному поєдинку з овертаймами та дев’ятьма голами, а згодом — і путівку до фіналу. Друга півфінальна пара зіграла лише два матчі: Максим Андрасюк упевнено здолав опір Олександра Яценка.

Фото прес-служби УАФ

Фінальне протистояння Максима Андрасюка та Віталія Литвинова стало окрасою всього турніру. У ньому були й вольові відіграші, і непередбачувана серія пенальті, і чемпіонський гол у компенсований арбітром час. Попри те, що Максим Андрасюк двічі вів у рахунку у фінальній серії (1:0 та 0:0, 4:3 по пенальті), Віталій Литвинов обидва рази відігравався (4:1 та 3:0), а у вирішальному матчі єдиний гол на 91-й хвилині приніс йому вольову перемогу на турнірі й путівку на чемпіонат Європи з кіберфутболу в Чорногорії!

УАЕФ дякує всім гравцям, які знайшли можливість повернутися до гри та взяти участь у змаганнях, незважаючи на важкі часи, а також прихильникам електронного футболу, що долучилися до трансляцій на YouTube-каналі асоціації!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини