Друга ліга. Визначеність зі складом учасників з’явиться на початку серпня

За словами президента ПФЛ Олександра Каденка, сьогодні ще складно сказати, скільки клубів візьме участь у друголіговій першості України. Поки що є принципова домовленість із 10-ма колективами, серед яких, до речі, є й дочірня команда першолігового «Кременя». Проте докладаються зусилля, аби було 12 учасників.

29 липня керівництво ПФЛ збирається провести черговий обмін думками з потенційними учасниками друголігового турніру, а вже на початку серпня Конференція ПФЛ повинна затвердити остаточний склад.

Поки що ж виокремимо дебютанта другого дивізіону — ФК «ВАСТ» із Mиколаєва, який цілеспрямовано готується до нових випробувань. Спочатку підопічні Артема Чорнія тренувалися в Яремчі Івано-Франківської області, а потім передислокувалися в Тячів, що на Закарпатті. До слова, миколаївці проводили контрольні матчі не тільки з аматорами, а й із командами майстрів: з однаковим рахунком 0:2 вони поступилися у Львові «Карпатам», а в Минаї — представнику еліти українського футболу.

А от чернівецька «Буковина» поки що з’ясовує стосунки в спарингах тільки з аматорами. На 30 липня заплановано протистояння із сусідами з «Епіцентру». Саме після нього й визначиться доля тих футболістів, які нині перебувають на перегляді. Утім, втрати вже є — лави «Буковини» залишив захисник Емре Мануїла.

Тішить, що серед учасників першості буде «Чернігів». На жаль, від бомбардувань російського агресора постраждала клубна інфраструктура, проте керівництво докладає зусиль, аби «містяни» зустріли сезон у всеозброєнні.

Футболісти вінницької «Ниви» зазнали в контрольному поєдинку великої поразки від представника УПЛ «Руху» — 0:5. За подолян виступали переважно вихованці місцевого футболу, але селекціонери клубу не сидять склавши руки. Після повернення зі Львова було підписано контракт з Євгеном Морозом, який раніше захищав кольори «Сум».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини