Віталій Одегов: «Вважаю, що нам до снаги вийти з групи та потрапити до півфіналу чемпіонату Європи»

Наставник юнацької збірної України U-19 з футзалу Віталій Одегов підбив підсумки виступу команди в основному раунді відбору Євро-2022 та поділився враженнями від результатів жеребкування фінального турніру, інформує прес-служба АФУ.

— Віталію Олексійовичу, вітаємо вас та команду з виходом до фінальної частини чемпіонату Європи! Які загальні висновки щодо виступу в основному раунді можете зробити?

— Вважаю, що рахунок в усіх матчах продемонстрував нашу перевагу над суперниками. Ми добре підготувалися до цього турніру. Хлопці були заряджені на перемогу в кожному поєдинку. Команда заслужила на такий результат. 

— Напевно, подолання цієї стадії вийшло більш легким, ніж очікувалося?

— Так, згоден. Тим приємніше оцінювати плоди тієї роботи, яку виконали хлопці під час підготовки до офіційних матчів, що тривала кілька років.

— Також приємно відзначити, що саме у складі нашої команди виявився й найкращий бомбардир основного раунду — Андрій Британ, який відзначився сім разів...

— Безумовно, цей факт є дуже приємним. Андрій дуже добре провів поєдинки в Молдові, забив багато м'ячів. Зазвичай ми нікого не виділяємо, адже всі є однією командою. Ставлення до хлопців абсолютно однакове. Однак можу привітати Андрія з таким результатом і побажати надалі демонструвати такий самий бомбардирський рівень.

— Ще один момент, який варто відзначити, — це реалізація стандартних положень. За підсумками їхнього розіграшу вдалося забити чимало м'ячів...

— Дійсно, у футзалі це дуже важливий фактор. Тішить, що хлопці мають тактичне розуміння гри та знають, як реалізовувати задуми. Утім, відзначу, що й суперники дозволяли нашій команді втілювати ці задуми в голи.

— Які враження від жеребкування фінальної частини?

— Загалом — результат прийнятний. Могло бути краще, а могло й гірше. Вважаю, що нам до снаги вийти з групи та потрапити до півфіналу Євро. У цілому в обох групах вийшов приблизно рівний розподіл сил.

— Минулого разу збірна України зустрічалася з Іспанією та Хорватією (у підсумку обидві стали фіналістами турніру) на груповому етапі. Однак чи доцільно про це згадувати, зважаючи на зміну поколінь у складах команд?

— Дійсно, рейтинг учасників нашої групи є трохи вищим. Однак в юнацькому футзалі не варто орієнтуватися на цей показник, адже покоління змінюються. Це не національна чоловіча збірна, де люди можуть грати десяток років, й оцінку можна сформувати за їхнім підсумком. В юнацькому футзалі є зміна вікових категорій, і нове покоління може бути як сильнішим, так і слабшим. Із цієї точку зору на матчі із цими суперниками на попередньому Євро я б зважати не став.

— З іспанцями наша команда грала менше місяця тому. Як майже по живому сліду оціните цього суперника?

— Звичайно, це топова команда. Досить важко протистояти такому супернику. Однак попередній досвід зустрічей є дуже важливим для нас. Я переконаний, що він піде хлопцям на користь. Команда відчула, чого очікувати від суперника й як поводитися на майданчику. Упевнений, що ніхто нікого не боявся тоді й не боятиметься на Євро. Наша команда загартована важкими матчами.

Євро-2022 (U-19) з футзалу. Основний раунд кваліфікації. Група 6

07.07.2022

Україна — Андорра — 10:2

Бельгія — Молдова — 6:0

08.07.2022

Молдова — Андорра — 4:5 

Бельгія — Україна — 0:11

10.07.2022

Андорра — Бельгія — 2:3

Молдова — Україна — 0:5

Підсумкова таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Україна

3

3

0

0

26—2

9

2. Бельгія

3

2

0

1

9—13

6

3. Андорра

3

1

0

2

9—17

3

4. Молдова

3

0

0

3

4—16

0

Євро-2022 (U-19) з футзалу. Фінальний турнір

Група А: Іспанія, Україна, Хорватія, Румунія.

Група В: Польща, Франція, Італія, Португалія.

Фінальна частина Євро-2022 (U-19) з футзалу проходитиме в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Матчі в групах відбудуться 4-го, 5-го та 7 вересня. Півфінали пройдуть 8 вересня, фінал — 10-го.Додамо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:43

Юнацька збірна України з футзалу вдруге перемогла команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

20.04.2024 19:59

Юнацька збірна України з футзалу в товариському матчі здолала команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини