Чемпіонат України: ситуація перед стартом нового сезону в другій лізі

Ситуація перед початком нового сезону в другій лізі чемпіонату України через вторгнення російського агресора характеризується невизначеністю кількості учасників.

Оскільки в новому сезоні ціла низка друголігових команд планує спробувати свої сили в першій лізі, то в організаторів доволі прогнозовано виникли проблеми з кількістю учасників змагань.

За словами президента ПФЛ Олександра Каденка, на сьогодні бажання вийти на старт у чемпіонаті другої ліги виявили лише 12 клубів.

У деяких ФК після початку повномасштабної агресії Росії виникли проблеми з фінансами, інші опинилися на тимчасово окупованій території. Ось чому складно сказати, хто з учасників претендуватиме на підвищення в класі.

Доволі неочікувано вирішив взяти паузу у виступах на професійному рівні амбітний київський «Лівий берег». А у вінницькій «Ниві» призупинили співпрацю з головним тренером Ігорем Леоновим та його помічником  Mихайлом Старостяком — передусім через те, що за воєнного стану з'явилися інші пріоритетні завдання, і нині актуальним питанням для вінничан є просто втриматися на плаву.

Схожа ситуація зі ще однією іменитою командою — чернівецькою «Буковиною», спортивну честь якої в новому сезоні захищатимуть переважно вихованці місцевого футболу.

До речі, очікується дебют у другій лізі двох представників першості ААФУ. Ідеться про «Ниву» з Бузової, що на Київщині, та ФК «ВАСТ» із Mиколаєва. Ці команди добре укомплектовані й непогано проявили себе на аматорському рівні, тож, на думку експертів, готові до випробувань серед майстрів.

Щоправда, довгоочікуваного миколаївського дербі найближчим часом не відбудеться, оскільки ФК «Миколаїв» із різних причин вирішив призупинити свою участь у чемпіонаті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини