Перша ліга. Амбітні плани «Полісся», «ЛНЗ» і «Карпат», перемога в турнірі «Прикарпаття»

Після тривалої перерви, викликаної агресією росії, поступово відновлюють тренувальний процес не тільки учасники чемпіонату УПЛ, а й представники першої ліги.

Утім, сказати, коли точно розпочнеться сезон у другій за рейтингом вітчизняній футбольній лізі, скільки клубів вийдуть на старт і за яким принципом проводитимуться змагання, поки що складно. Усі крапки над «і» буде поставлено на Конференції ПФЛ, що відбудеться на початку серпня. Хоча, за словами президента ПФЛ Олександра Каденка, порівняно з минулим роком склад учасників зазнає доволі відчутних змін. Із різних причин вирішили призупинити виступи на всеукраїнській арені «Альянс», «Волинь», «Поділля», «Краматорськ», «Агробізнес» та «Ужгород».

Тішить, що, незважаючи на скрутні часи, і в першій лізі є команда, яка має змогу проводити повноцінний тренувальний процес за кордоном. Ідеться про житомирське «Полісся», яке вже два тижні перебуває на зборі в сусідній Польщі. Дворічний контракт із поліщуками підписав універсал Євген Морозко, який раніше виступав на правах оренди, оскільки належав ковалівському «Колосу». Житомирці не приховують свого бажання підвищитися в класі.

Намагатиметься перемагати в кожному матчі й новачок першої ліги — «ЛНЗ» із Черкас, хоча в міжсезоння команду залишили одразу 15 гравців. Проте головного тренера Юрія Бакалова це не лякає, адже зараз на перегляді перебувають одразу кілька виконавців із досвідом виступів в елітному дивізіоні.

Не збираються затримуватися в першій лізі і львівські «Карпати», хоч і вони припинили співпрацю із 13-ма гравцями, серед яких основний воротар Іван Сілецький, лідер захисту Сергій Сімінін і досвідчений нападник Євген Буднік. Львів'яни вже провели перемовини з великою групою потенційних новобранців, які 11 липня повинні зібратися на перший етап підготовки.

Вирішив спробувати свої сили в першій лізі й запорізький «Mеталург», який уже розпрощався з Олегом Остапенком, Данилом Сидоренком, Ігорем Загальським і Вадимом Чорним. Натомість пролонгували контракти з клубом Сергій Басов, Володимир Польовий, Богдан Сокол, Владислав Борисенко, Mаксим Воробей, Mикита Лапко, Ігор Левченко, Богдан Mогильний та Єгор Шалфєєв.

А от футболісти «Прикарпаття» вже навіть встигли стати переможцями благодійного турніру на підтримку ЗСУ. У вирішальному поєдинку вони взяли гору над львівським «Рухом» — 2:1. Дублем в іванофранківців відзначився Роман Кузьмин.

Провів перший спаринг у міжсезоння й «Кремінь», який у гостях поступився представнику УПЛ, «Інгульцю», — 1:4, хоч і відкрив рахунок після влучного удару новачка Олександра Вівдича.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

22.03.2024 12:00

Перша ліга. Сьогодні поновлюються змагання у двох групах

22 березня стартує весняна частина першої ліги. Сьогодні відбудуться д...

Підписатися на новини