Офіційний сайт ФІФА приділив увагу футболісткам із Харкова, розповівши про їхню роботу у Швейцарії під час війни в Україні

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) на своєму офіційному сайті опублікувала статтю, в якій розповіла про особливий матч харківського «Житлобуду-1» U-21 у Ліхтенштейні.

Молодіжна команда одного з найкращих жіночих клубів України, харківський «Житлобуд-1» U-21, останні чотири місяці через війну тренувалася у штаб-квартирі ФІФА в Цюриху. Гравці й тренер також продовжували навчання у Швейцарії в межах спеціальної програми допомоги ФІФА для постраждалих від російського вторгнення в Україну. 

Фото fifa.com

Наставниця «Житлобуду-1» U-21 Ганна Покус запровадила в колективі режим щоденних тренувань, а деякі футболістки навіть виступали за місцеві клуби. У травні українська команда взяла участь у міжнародному турнірі в Італії, де її суперниками були місцевий, а також чорногорський та кіпріотський клуби. Після цього дівчата відвідали фінал жіночої Ліги чемпіонів між «Барселоною» та «Ліоном», що проходив у Турині.

Два тижні тому «Житлобуд-1» U-21 вирушив до Цюриха, де зіграв проти команди парламенту Швейцарії, ФК «Гельвеція», та проти жіночої команди штаб-квартири ФІФА.

Фото fifa.com

У неділю, 3 липня, українки в містечку Руггель провели незвичайний матч, адже не надто часто клуби грають проти збірних. «Житлобуд-1» U-21 зустрівся з національною жіночою командою Ліхтенштейну, що була створена лише на початку 2020 року і встигла провести всього шість поєдинків у своїй історії (українські дівчата поступилися з рахунком 0:2). 

Фото fifa.com

Відзначимо, що ФІФА активно допомагає Україні з моменту початку російського вторгнення. Вона організувала відправку до країни кількох партій предметів першої необхідності, включаючи медичне приладдя, ковдри та дитячі товари. Окрім цієї гуманітарної діяльності, ФІФА також ухвалила низку тимчасових регуляторних заходів із метою ефективної допомоги гравцям, тренерам і клубам, які постраждали від війни в Україні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини