Капітан жіночої збірної України з футзалу Юлія Форсюк: «Маємо продемонструвати любов і гордість за свій народ та показати Європі його біль»

Жіноча збірна України з футзалу готувалася до фінальних поєдинків чемпіонату Європи 2022 року в Сан-Марино, Італії, Франції та Португалії. 

Підопічні Олега Шайтанова розпочали навчально-тренувальний збір 3 червня й провели в його межах понад 40 тренувань та кілька товариських матчів. Інтерв'ю з капітаном синьо-жовтих Юлією Форсюк опублікував офіційний сайт УЄФА.

«У кожного з гравців нашої команди були свої труднощі. Головна проблема в тому, що ми не грали повноцінний сезон. Те, що почалося в нашій державі 24 лютого, повністю зруйнувало наші плани. Чемпіонат зупинили, більшість дівчат залишили Україну. Просто чудово, що команди з різних країн дали нам можливість тренуватися та грати перед Євро-2022, але працювати протягом сезону — це зовсім інше. Хоча дівчата не в оптимальному фізичному та психологічному стані, але ми будемо боротися за хороший результат.

Чемпіонат Європи 2019 року — це найбільш непересічна подія в моїй кар’єрі, можна сказати — її вершина. Це те, до чого прагнеш. Мої найкращі спогади про той турнір — це півфінал проти Португалії. Уперше я грала на такій великій арені, на такому гарному майданчику, за такої великої кількості людей на трибунах. Це була мрія — виступити на такому турнірі. Відчуваєш себе Рікардіньо! Було дуже емоційно бачити себе на великому екрані під час виконання Гімну України.

Футзал — це наш спосіб продемонструвати свою любов і гордість за український народ і показати Європі його біль. Ми сподіваємося, що наша повага до України зробить нас сильнішими й допоможе українським гравцям і нашій нації в майбутньому. Триває війна, і наша країна та збірна пройшли через багато труднощів на шляху до цього турніру. Але ми готові грати, адже представляти Україну — це завжди престижно. Я сподіваюся, що ми проведемо хороший турнір, і ще більше людей зверне увагу на нашу країну», — сказала Юлія Форсюк.

Нагадаємо, фінальний турнір другого в історії чемпіонату Європи з футзалу серед жінок, участь у якому має взяти і збірна України, відбудеться 1—3 липня поточного року в португальському Гондомарі.

Євро-2022 з футзалу серед жінок

01.07.2022

Півфінал             Україна — Іспанія (19.00)

Півфінал             Португалія — Угорщина (23.30)

03.07.2022

Матч за 3-є місце (16.30)

Фінал (20.00)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини