Луїс Кортес: «Дуже складно розпочинати матч зі швидкого пропущеного м’яча»

Головний тренер національної жіночої збірної України Луїс Кортес прокоментував поразку своїх підопічних від Шотландії (0:4) у кваліфікації чемпіонату світу 2023 року.

«Важкий поєдинок. Це не той результат, на який ми сподівалися. Ми провели велику роботу, готуючись до гри із Шотландією. Але дуже складно розпочинати матч зі швидкого пропущеного м’яча. Я не буду оскаржувати рішення арбітра, це її позиція щодо епізоду з пенальті. Думаю, ви самі все прекрасно бачили в телевізійній трансляції. Хай там як, та ситуація вплинула на подальший перебіг подій у поєдинку.

Фото Оксани Васильєвої

Коли ми грали із шотландками на виїзді, у них було чимало шансів, але вони їх не використали, забивши нам лише на 93-й хвилині. Учора вони мали значно менше моментів, але реалізували їх усі. Це футбол. Команда має брати під контроль маленькі деталі протягом матчу, а не пропускати два голи зі стандартних положень. У поєдинках такого рівня суперник не пробачає необачності.

Хоч дівчата так і не вразили ворота збірної Шотландії, але в другому таймі вони не полишали спроб забити та хоча б якось підняти настрій українським уболівальникам. На жаль, нам не вдалося цього зробити. 

Фото Оксани Васильєвої

Тож ми чекаємо на наступний матч, із командою Угорщини. Зараз усі наші думки будуть лише про те, як виграти цей поєдинок», — зазначив іспанський фахівець на післяматчевій прес-конференції. 

Нагадаємо, поступившись команді Шотландії, українки втратили шанси на вихід до плей-офф відбору ЧС-2023. Максимум — наші дівчата можуть набрати 13 очок, які наразі є в шотландок, проте вони поступатимуться їм за особистими зустрічами, тож за регламентом обійти їх не зможуть.

Наступний матч підопічні Луїса Кортеса проведуть проти Угорщини 28 червня в Ряшеві на стадіоні «Сталь» (початок — о 21.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини