Наставник жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко окреслив завдання нашої команди в Євролізі-2022

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко розповів про завдання, які стоять перед нашою командою в розіграші Євроліги-2022. 

Жіноча збірна України з пляжного футболу в київському Гідропарку готується до першого етапу головного турніру року — Євроліги-2022, що проходитиме з 30 червня до 3 липня в португальському Назаре. Головний тренер синьо-жовтих Юрій Клименко викликав для підготовки 10-х футболісток, і ще дві-три мають приєднатися до команди безпосередньо в Португалії. 

Склад жіночої збірної України 

Воротар: Ірина Славич. 

Польові гравці: Юлія Дехтяр, Олеся Гранат, Марія Тихонова, Юлія Костюк, Анастасія Кліпаченко, Мирослава Випасняк, Ірина Василюк, Ганна Давиденко, Мар'яна Крамна.

Наставник нашої збірної розповів про хід підготовки до Євроліги-2022 та окреслив завдання українок на першому етапі змагань.

«Підготовку до турніру ми розпочали в Києві 14 травня. Із першого дня до тренувань долучилися лише четверо дівчат. Потім приєдналися польові гравці з Полтави й Запоріжжя і воротар Ірина Славич із київського «Динамо». Тобто ми займалися переважно всімох, а на останній тижневий мікроцикл прибули ще дві футболістки з Польщі. Спочатку ми мали три тренування на тиждень, а вже в останню декаду червня — чотири. У четвер провели контрольний поєдинок із київським «Арсеналом» U-19. Це дуже непогана команда, там зібрані сильні хлопці, і для нас це був хороший іспит. 

Також ми сподіваємося на підсилення безпосередньо в Португалії. П'ять наших дівчат задіяні не лише в пляжному футболі, але й у футзалі. Наразі вони знаходяться саме в Португалії, адже 1—3 липня українська збірна з футзалу братиме участь у фінальному турнірі Євро-2022 в місті Гондомар. Ми з тренером футзальної команди Олегом Шайтановим тримаємо руку на пульсі й очікуємо, що до нас там долучаться хоча б дві-три футболістки, які були в нашому складі раніше.

Саме в Португалії ми нарешті зберемося в повному складі й матимемо три-чотири підготовчі дні. Будемо в передігровому мікроциклі відпрацьовувати наші тактичні задумки — на відміну від Києва, де акцент робився на функціональній підготовці.

У Назаре в нас будуть три матчі, а у вересні в Італії — ще два. На першому етапі суперники в нас дуже непрості — Іспанія, Англія та Чехія. Іспанія — перший номер у рейтингу BSWW, а Англія — третій. Ми розпочинаємо турнір поєдинками саме з ними й легкої прогулянки, звісно, не чекаємо. Ми розуміємо, що від цих двох матчів залежить дуже багато. Наше завдання — взяти максимальну кількість очок на португальському етапі, а загалом — потрапити до першої четвірки, щоб потім у Суперфіналі змагатися за медалі Євроліги-2022», — сказав Юрій Клименко.

Додамо, що 26 червня збірна України вилетіла із Кракова до Португалії. 

Євроліга-2022 з пляжного футболу. Жінки. Дивізіон А

Англія, Іспанія, Португалія, Україна, Чехія, Італія.

01.07. 1 тур. Англія — Україна. 14.30

02.07. 2 тур. Іспанія — Україна. 15.45

03.07. 3 тур. Чехія — Україна. 13.15

Час початку матчів — київський.

Ще два матчі групового турніру Євроліги-2022 українки проведуть в італійському Альгеро у вересні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини