Оголошено розширений склад збірної України з пляжного футболу для участі у відборі Євроліги-2022

Збірна України з пляжного футболу розпочала безпосередню підготовку до відбірного турніру Євроліги-2022. 

Першим і дуже відповідальним міжнародним турніром 2022 року для збірної України з пляжного футболу стане відбір до Суперфіналу Євроліги, що проходитиме з 30 червня до 3 липня в португальському Назаре. Наразі наша команда активно готується до змагань у київському Гідропарку й уже провела перший контрольний поєдинок, в якому перемогла чинного чемпіона України, NC Beachsoccer (4:2).

Головний тренер збірної України Микола Костенко оголосив розширений склад команди на відбір у Назаре і прокоментував хід підготовки. 

Розширений склад збірної України з пляжного футболу

Воротарі: Денис Соботюк («Альтернатива»), Андрій Неруш («Гріффін»), Тарас Коваленко (NC Beachsoccer).

Польові гравці: Ігор Борсук («Леванте», Іспанія), Андрій Борсук («Артур М'юзік»), Олег Щитник, Олег Зборовський (обидва — NC Beachsoccer), Іван Глуцький, Олександр Корнійчук, Юрій Щериця, Дмитро Медвідь, Максим Войток (усі — «ВІТ»), Дмитро Войтенко, Андрій Пашко, Ярослав Заворотний, Ігор Левченко, Олег Сіренко, Олександр Колесніков (усі — «Альтернатива»).

«Збірна готується за заздалегідь складеним планом із кінця березня. Цього тижня в нас буде чотири тренування, а наступного — три. Заняття в нас ранкові, а потім хлопці ще й працюють у своїх клубах. Минулими вихідними ми зіграли на Кубку відкриття чемпіонату Києва товариський матч із чемпіоном України, NC Beachsoccer.

Наразі наші тренування мають змішаний характер. Велику увагу приділяємо фізичній формі: робимо акцент на швидкісних та силових якостях, спеціальній витривалості. Наступного ж тижня більше працюватимемо над тактикою. Плануємо провести ще кілька контрольних поєдинків із київськими командами.

На превеликий жаль, у матчі чемпіонату Києва зазнав травми Олег Зборовський. Звичайно, ми всі дуже сподіваємося на його швидке відновлення. Не працює з нами Ігор Борсук, який наразі в Іспанії. Але ми з ним на зв'язку, спілкуємося, переписуємося. Він тренується з «Леванте», грає в чемпіонаті Іспанії, Лізі чемпіонів. Ігор у тонусі, тому ми на нього дуже розраховуємо.

Є в нас і дебютант, Олександр Колесніков, викликаний до табору збірної уперше. А от Ігор Левченко запрошувався й раніше, але в офіційних змаганнях участі поки що не брав. Ці 18 хлопців є кандидатами до збірної. До заявки на відбір до Суперфіналу Євроліги врешті-решт мають увійти 12 виконавців — два воротарі та 10 польових гравців.   

На 28 червня заплановано від'їзд команди до Португалії, і перед ним буде ще два тренування. Плануємо добиратися до Назаре через Польщу. Потягом до Пшемисля й далі до Кракова, а звідти літаком. Дозвіл на виїзд ми отримали. У нас уже є графік — збірна України має грати 1-го, 2-го й 3 липня, але з ким — поки що невідомо», — сказав Микола Костенко.

Тим часом BSWW підтвердила склад учасників Євроліги-2022. У дивізіоні А зіграють, окрім України, Португалія, Італія, Іспанія, Швейцарія, Польща, Німеччина, Франція, Азербайджан та Естонія.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини