Міжнародна рада футбольних асоціацій затвердила рішення про п'ять замін у матчі на постійній основі

136-і збори Міжнародної ради футбольних асоціацій ратифікували зміни та роз'яснення до правил футболу, що набудуть чинності 1 липня 2022 року.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) затвердила на постійній основі правило, що дозволяє командам проводити протягом матчу п'ять замін. Про це повідомив офіційний сайт ФІФА. 

Раніше це правило було введено на тлі кадрової виснаженості команд через пандемію коронавірусу.

Після запиту ФІФА в травні 2020 року щодо захисту здоров'я гравців під час пандемії коронавірусу IFAB внесла тимчасову поправку до правил футболу. Ця поправка дозволяла використовувати до п'яти замін у провідних національних та міжнародних змаганнях.

Пізніше це нововведення кілька разів було пролонговано. Тепер же IFAB прийняла до уваги низку рекомендацій та рішучу підтримку всієї футбольної спільноти щодо того, щоб ця поправка була внесена до правил футболу на постійній основі. Також було ухвалено рішення збільшити максимальну кількість гравців на лаві запасних із 12-ти до 15-ти на розсуд організаторів змагань.

Для замін команди, як і раніше, матимуть право зупиняти гру лише тричі за 90 хвилин. Тому, щоб використати всі п'ять замін, гравців можна буде випускати в перерві або міняти по кілька осіб одночасно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.10.2022 14:02

Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі став членом консультативної групи Міжнародної ради футболу

Головний експерт з арбітражу Української асоціації футболу Нікола Ріцц...

Підписатися на новини