Новини з табору збірної України: два відкладені іменинники, від’їзд Пятова та повернення Ярмоленка й Сироти

Наступного дня після перемоги над Вірменією національна команда України провела ранкове тренування на міському стадіоні «Відзев Лодзь» — арені, пам’ятній для Олександра Петракова та гравців юнацької збірної U-20, які саме тут три роки тому здобули титул чемпіонів світу.

Фото Євгена Кравса

Взагалі Лодзь має чимало приємних асоціацій для українського футболу. Що сказати, якщо головна вулиця міста (до слова, найдовша в Європі — завдовжки в 4,5 км) носить назву, співзвучну з прізвищем нашого коуча, — Пьотрковська. А після вчорашньої яскравої перемоги над Вірменією та зворушливих проводів багаторічного капітана збірної Андрія Пятова, який встановив національний рекорд за кількістю сухих матчів, знакових подій, що трапилися з нами в Лодзі, лише побільшало.

Фото Євгена Кравса

Сам автор рекорду, який напередодні привселюдно подякував команді за багаторічну родинну атмосферу, а вболівальникам — за постійну віру й підтримку, залишив розташування збірної сьогодні вранці. Відтак на гру з ірландцями готуються два голкіпери — Дмитро Різник та Андрій Лунін.

Фото Євгена Кравса

Перед початком тренування гравці національної команди вкотре публічно підтримали кампанію щодо прийняття України до ЄС Embrace Ukraine. StrengthentheUnion, зробивши спільне фото із цим промовистим закликом до європейської спільноти.

Фото Євгена Кравса

Олександр Петраков привітав та подарував футболки двом іменинникам учорашнього дня — тренеру з фізпідготовки Івану Баштовому та гравцеві Олександру Сироті, який уже одужав і сьогодні повернувся до загальної групи. Насправді головний подарунок від команди до дня народження, перемогу, хлопці вже отримали, але про традиції забувати не варто.

Фото Євгена Кравса

Польові гравці сьогодні працювали у двох групах. Футболісти, які вчора вийшли в стартовому складі, здійснили пробіжки периметром поля та зробили вправи на розтягнення м’язів. Решта хлопців виконали підготовчу роботу та провели повноцінне тренування, у тому числі у форматі ігрових серій. Крім Олександра Сироти, повернувся до загальної групи й Андрій Ярмоленко, який напередодні нездужав. Уже друге тренування поспіль працює з командою й Едуард Соболь, який також подолав хворобливий стан.

Фото Євгена Кравса

Завершивши тренування, синьо-жовті приділили час юним гравцям 2008 року народження ДЮФК «Чорноморець», які через війну були змушені залишити рідну Одесу й зараз тренуються у Вроцлаві, на базі клубу FC Sleza. Для 13—14-річних хлопчиків спільні фото та автографи їхніх кумирів стали найяскравішою подією за час перебування в Польщі, і це неодмінно надихатиме їх на нові звершення.

Фото Євгена Кравса

Після повернення до готелю збірники продовжили процес відновлення, зокрема, поплавали в басейні. До кінця дня у хлопців буде можливість відпочинку.

А завтра вже передігровий день. О 17.30 за Києвом головний тренер Олександр Петраков та гравець проведуть прес-конференцію на арені ЛКС (посилання на Zoom — традиційно в медіаканалі УАФ). А от передматчеве тренування синьо-жовті проведуть на тій самій арені, на якій мали сьогоднішнє заняття, — «Відзев Лодзь». Таке рішення ухвалено для того, аби зменшити навантаження на газон напередодні матчу з Ірландією. Водночас гості своє офіційне тренування проведуть на ігровому стадіоні.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Михайло Мудрик («Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини