У Надвірній відбувся дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу»

Не встигли вщухнути пристрасті футбольного фестивалю в Івано-Франківську, а до проєкту вже долучилася Надвірна.

11 червня на міському стадіоні «Нафтовик» відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу». Чудовий футбольний захід для спілкування та встановлення дружніх зв'язків між дітьми внутрішньо переселених осіб та місцевими дітлахами організували Українська асоціація футболу, Івано-Франківська обласна асоціація футболу, Надвірнянська районна асоціація футболу й керівництво місцевої громади.

Фото ifff.if.ua

Із вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Надвірної Зіновій Андрійович, координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко й голова Івано-Франківської обласної асоціації футболу Андрій Бондаренко. Також у заході взяли участь перший заступник голови обласної асоціації футболу Тарас Клим, заступник голови й виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, голова Надвірнянської районної асоціації футболу Руслан Нестерук та заступник міського голови Надвірної Ігор Писклинець.

Фото ifff.if.ua

Після урочистої частини стадіон було повністю передано в розпорядження дітлахів. Фестиваль розпочався з динамічної розминки, після якої інструктори проводили для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші заходи за принципом «Спорт для всіх». Футбольне поле було розділене на 12 секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер з асистентом. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри. Учасники фестивалю показували свою вправність в елементах техніки гри у футбол, змагалися в спортивних естафетах та конкурсах. Окрім місцевих дітей, у «Відкритих уроках футболу» взяли участь діти вимушених переселенців з усієї України.

Фото ifff.if.ua

Атмосфері свята сприяв музичний супровід. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

На завершення кожна дитина отримала диплом учасника, пам'ятну медаль та ексклюзивну футболку від УАФ, команди — м'ячі для занять футболом і торти, а діти-переселенці — ще й медичні, харчові набори та предмети першої необхідності. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров'я провели час разом.

Фото ifff.if.ua

Адже метою «Відкритих уроків футболу» є сприяння захисту дітей, що вимушено тимчасово перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни.

Залишається сподіватися, що години, проведені на спортивному майданчику, не минуть даремно, і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя й долучиться до дружної футбольної родини.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини