Олександр Петраков: «Атмосфера була просто чудова, ми неначе грали в Україні»

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков прокоментував перемогу (3:0) над командою Вірменії в межах Ліги націй.

Сьогодні в польській Лодзі синьо-жовті обіграли вірменів і піднялися на першу сходинку в таблиці групи В1 Ліги націй. Після перемоги на прес-конференції виступив наставник збірної України Олександр Петраков.

— Як ви прокоментуєте рішення Андрія Пятова про завершення кар’єри в національній команді?

— Я вдячний йому за все, що він зробив для українського футболу. Дуже сумно. Він сам захотів цього. Так і сказав мені: «Васильовичу, уже є хороші хлопці, мені треба дати їм дорогу». Завтра о шостій ранку він поїде з розташування збірної.

— Які ваші враження від гри?

— Перемогли — 3:0, грали добре, було багато моментів. Я привітав хлопців, рухаємося далі.

— Як оціните гру футболістів, які вийшли на заміну? Чому ви так емоційно реагували на забиті м'ячі?

— Я така людина, у футболі потрібно радіти в такі миті. Заради цих секунд ти й живеш. Це адреналін, це важко передати. Я радів за хлопців, за Караваєва…

Миколенко вийшов на заміну, тому що Зінченко втомився й отримав жовту картку. Віталій вийшов, і так сталося, що забив. Не буду говорити, що ставив перед ним таку ціль. Я його попросив навести лад в обороні. Зінченко грав на цій позиції, тому що Миколенко провів три матчі, а Соболь тільки почав тренуватися.

Ярмоленко захворів, була висока температура. Я сказав йому, що не треба сьогодні грати. Думаю, до 14 червня він буде вже готовий. Також у Сироти вже немає температури, усе в нього буде добре.

— Наскільки ви відчували сьогодні підтримку стадіону?

— І тренеру, і футболістам завжди добре грати, коли є вболівальники. Коли їх немає — це погано. Сьогодні атмосфера була просто чудова, ми неначе грали в Україні. Рішення погодитися грати в Лодзі було правильним, адже прийшов повний стадіон, наші співвітчизники. Люди раділи, я бачив їхні обличчя, вони дякують. Усі хочуть додому, хочуть, щоб закінчилася війна. Ми для цього й працюємо, щоб вони раділи. Дякуємо нашим українцям, які підтримали нас. І в Україні всі дивилися гру по телевізору, усі горді за нашу країну. У нас іде війна… Це багато що значить для нас і для мене особисто.

— Чи були якісь жести підтримки від суперників?

— Перед грою до мене підійшов їхній головний тренер із перекладачем, побажав удачі, усього найкращого, щоб швидше завершилася війна. Хлопці після матчу подякували. Тренер воротарів Березовський підійшов, Пятова привітав.

Ви ж розумієте, що це наша війна. Я так бачу, що люди вже десь утомлюються від України. Ми повинні самі собі допомагати, тільки ми самі можемо зробити все — закінчити війну, відбудувати країну. Світ буде допомагати, за що ми йому будемо дуже дякувати.

— Чи немає підозри на епідемію у збірній України?

— Ні, це пов’язано з погодою в Уельсі — дощ, вітер, дуже холодно було. Хлопці не одразу захворіли, а за кілька днів. Ярмоленко вчора тренувався, усе було добре, а ввечері подзвонив, сказав, що йому зле, ставили крапельницю. У Сироти була температура 40 після перельоту з Ірландії. Думаю, що це застуда. Усе добре, ситуація контрольована.

— Ваша команда в червні має провести п’ять матчів поспіль…

— Усе добре, хлопці розуміють. Ми готувалися до цього, я й хотів, щоб у команді було 27 гравців. Хлопці молодці, усі готуються, зараз буде відновлювання. Вони виконують те, що пропонує медичний штаб, немає жодних запитань. Я прогнозую, що буде дуже важка гра з Ірландією.

— Як оціните дії Зінченка на позиції лівого захисника?

— Його ставить на цю позицію Хосеп Гвардіола. Усе хороше треба продовжувати. Я дав перепочити Миколенку, тож попросив Сашка допомогти команді. У нас усе добре, є контакт. У збірній футболісти повинні вміти грати на двох-трьох позиціях. Не буду говорити, де Зінченко зіграє наступного разу, щоб ірландці не знали.

— Як команда попрощається з Пятовим?

— Якщо ви натякаєте на бенкет, то його не буде. Він їде о шостій ранку. Ми з Андрієм домовилися, що він буде приходити до збірної, коли вона збиратиметься. Усе буде добре, він прийде до нас, ще допоможе воротарям, підкаже. Щоб ви розуміли, це не моє рішення. Це рішення Андрія Пятова. Він — дуже порядна людина, бажаю йому всього найкращого. Я думаю, він ще пограє на хорошому рівні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини