В Івано-Франківську відбувся дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу»

8 червня в Івано-Франківську на стадіоні спортивного комплексу академії НФК «Ураган» відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу».

До організації та проведення футбольного свята разом з Українською асоціацією футболу та Івано-Франківською обласною асоціацією футболу долучилося й керівництво місцевої громади.

Фото ifff.if.ua

Із вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко, перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим.

Фото ifff.if.ua

Також у заході взяли участь начальник відділу спорту Івано-Франківської міської ради Денис Рудницький, голова Івано-Франківської районної асоціації футболу Віталій Федорів, заступник голови й виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, заступник голови обласної асоціації футболу Микола Васильків.

Фото ifff.if.ua

Привітавши учасників свята, Євгеній Столітенко зазначив: «Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу й прийти на стадіон. При цьому учасники й школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя».

Фото ifff.if.ua

Цей захід зібрав на стадіоні близько півтори сотні дітлахів віком від п'яти до 14-ти років. Із ними працювали екіпіровані у спортивний однострій учителі фізичної культури Ю. Пилип'юк (ліцей Чорновола), О. Жолкевич (ліцей № 1), В. Іванов (ліцей № 2), Р. Тимчишин (ліцей № 7), В. Саміло (ліцей № 12), І. Жугаєвич (ліцей № 13), Я. Павленко (ліцей № 17), А. Кохман (ліцей № 21), А. Новицький (ліцей № 22), І. Сорока (ПШ № 9), Я. Маланюк (Угорницький ліцей) та психолог І. Ліщинська (ліцей № 3).

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім інструктори проводили для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом «Спорт для всіх». Футбольне поле було розділене на 12 секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили із вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Фото ifff.if.ua

Окрім місцевих дітей, у «Відкритих уроках футболу» взяли участь діти вимушених переселенців із Київської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Одеської областей.

Чудовій атмосфері футбольного свята сприяв музичний супровід. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

На завершення кожна дитина отримала диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ, команди — м'ячі для занять футболом, а діти-переселенці — ще й медичні, харчові набори та предмети першої необхідності. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров'я провели час разом.

Адже метою «Відкритих уроків футболу» є сприяння захисту дітей, що вимушено тимчасово перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни.

Залишається сподіватися, що години, проведені на спортивному майданчику, не минуть даремно, і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя й долучиться до дружної футбольної родини.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини