Сергій Сапронов: «Шукатимемо підсилення на лівий фланг оборони й у напад»

Визначилося місце й терміни матчів відбору чемпіонату Європи-2022/2023 (WU-17) у групі А6, де виступатимуть збірні України, Данії, Англії та Естонії.

— Поєдинки  відбудуться 7-го, 10-го та 13 жовтня в Естонії, — розповів головний тренер збірної України WU-17 Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ.

— Пригадується, й у попередньому відбірному циклі чемпіонату континенту вашим підопічним довелося з'ясовувати стосунки з естонками в столиці цієї країни.

— Так, і тоді, у жовтні минулого року, у заключному турі нам вдалося відсвяткувати вікторію й здобути путівку до елітного дивізіону. Правда, заради справедливості слід сказати, що вже тоді за господарок виступала велика група 16-річних футболісток, адже вже було відомо, що фінальну частину Євро-2022/2023 (WU-17) прийматиме саме Естонія. Тому естонки переглядали найближчий резерв.

— Тоді уточніть, які кадрові розклади в збірній України.

— Порівняно з попереднім циклом я не можу розраховувати відразу на вісьмох гравців 2005 року народження. Більшість із них поповнить лави вже збірної WU-19, на яку в листопаді чекає відбірний турнір чемпіонату Європи в Ізраїлі. Складність у тому, що через агресію росії змагання в Україні цього року не проводяться, і нині важко сказати, де перебувають кандидати до збірної. Найближчим часом ми з моїми помічниками, Людмилою Лемешко, Mиколою Сидорчуком та Олександром Mитьком, збираємося це з’ясувати.

— На вашу думку, хто претендуватиме на роль лідерів?

— Воротар Єва Раєнко, півзахисники Вікторія Шевцова та Анастасія Стахнюк. Проблемними залишаються позиції на лівому фланзі оборони та в нападі. Утім, ще є час знайти підсилення.

— Тоді останнє запитання: на що ваші підопічні можуть розраховувати в Естонії?

— Важливо не фінішувати останніми в груповому турнірі, що дозволить зберегти прописку в елітному дивізіоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 14:00

Сергій Сапронов: «Користь Турніру розвитку УЄФА — у його інформативності»

Із 17-го до 22 квітня в Боснії і Герцеговині пройде Турнір розвитку УЄ...

14.04.2024 11:00

WU-16: визначився склад дівочої збірної України на Турнір розвитку УЄФА в Боснії і Герцеговині

Оновлений склад дівочої збірної України WU-16 (2008—2009 років н...

Підписатися на новини