Олександр Петраков: «Я повинен підтримувати гравців, виводити їх із важкого психологічного стану»

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков поділився очікуваннями від поєдинку Ліги націй проти Ірландії.

Перший матч Ліги націй-2022/2023 збірна України проведе проти Ірландії в Дубліні. Поєдинок відбудеться 8 червня (початок — о 21.45 за київським часом). Напередодні гри на прес-конференції виступив головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

— Чи є шанси хоча б потрапити до заявки на матч у гравців, які не входили до неї в попередніх поєдинках? Ідеться про Луніна, Попова, Ігнатенка й Сікана.

— Вони всі завтра будуть грати.

— Якби була можливість переграти матч з Уельсом, чи змінили б ви щось?

— Я б нічого не міняв.

— Ви анонсували ротацію в завтрашньому поєдинку. Хто зіграє на позиції правого захисника, зважаючи на те, що виконавець такого плану у вас один — Олександр Караваєв?

— Завтра гратиме інший футболіст.

— Чи багато змін буде у складі збірної України на матч з Ірландією?

— Завтра побачите. Зараз у нас буде тренування, тож поки що не можу відповісти.

— Наскільки поразка в Уельсі виснажила команду емоційно?

— Виснажила дуже. Я проводжу індивідуальні бесіди з гравцями. Намагаюся посміхатися, підтримувати їх, тому що я — головний тренер і не можу ходити похнюпившись. Те, що в мене на душі, — моя справа. Я повинен підтримувати футболістів, виводити їх із тяжкого психологічного стану. Я сказав їм, що на цьому життя не закінчується. Це вже пройшло. День прожив — його вже не повернеш. Сторінку перегорнув — так і живеш. Треба забувати та йти далі. Завтра гра, усе можна виправити. Це спорт.

— Наскільки команда відновилася фізично після недільного матчу?

— Ті хлопці, що грали 5 червня, учора не тренувалися — я дав їм відпочити. Зараз подивимося на їхній фізичній стан. Про емоційний я вже сказав.

— Чи звертався до вас тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань, можливо, із проханням допомогти його команді футболістами?

— Він мені не дзвонив.

— Чи є в команди якісь кадрові проблеми?

— У нас є травмовані — вибули Георгій Бущан і Тарас Степаненко. Сьогодні їх возили на МРТ. У Степаненка, дякувати Богу, немає перелому пальця. У Бущана гомілкостоп трохи підвернутий. Їм сказали — 7—10 днів. Слава Богу, що хлопці не постраждали. Трохи занедужав Едуард Соболь. Він зараз не буде тренуватися, побачимо, що буде зранку. Решта гравців здорові, у нас буде тренування. Ми вдягнули наші датчики, подивимося на самопочуття хлопців і тоді будемо вирішувати, щоб не завдати їм шкоди.

— Чи складно вам переключитися на новий турнір після поразки в Кардіффі? Половину матчів у Лізі націй ви проведете зараз, а потім буде пауза до вересня…

— Ми поїхали з України ще 30 квітня, із того часу не були вдома. Працювали місяць на зборах, хлопці не були добре готові. Це все було дуже складно, усе накопичується. Я така людина, що дуже люблю свою країну. Мені не подобається більше ніде. Краще мого Києва для мене на землі нічого немає. Тому я хочу додому. Відпочинемо, хлопці почнуть тренуватися. Ми не знаємо, як там у нас буде в країні, коли буде проводитися Прем’єр-ліга. Багато питань… Скажу за себе — я хочу додому.

Дуже дякую за прес-конференцію. Усім вам бажаю мирного неба над головою.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини