«Відкриті уроки футболу» завітали на Львівщину

У Львівській області стартували «Відкриті уроки футболу», розроблені Українською асоціацією футболу. Реалізація цього психосоціального проєкту в регіоні розпочалася із Соснівки.

Цей захід зібрав на соснівському стадіоні близько півтори сотні дітлахів віком від восьми до 14-ти років. У 12-х квадратах футбольного поля з ними працювали екіпіровані у спортивний однострій кваліфіковані наставники-інструктори Андрій Смольський, Володимир Гевко, Андрій Чулик, Степан Сольчаник, Роман Брандибура, Юрій Олійник, Іван Томків, Людмила Скрипинець, Олег Кузик, Юрій Гавалко, психолог Галина Команько та поліцейські, які провели з дітьми співбесіду щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

Фото Галини Команько

До веселих ігор і фізичних вправ із великою кількістю спортивного інвентарю залучили команди старшого тренера Василя Гавалка, тренерів Віталія Заяця, Сергія Васька (сформовані на базі червоноградської ДЮСШ № 2, директор — Олександр Воєвода), Миколи Степованого та Володимира Сементуха (сформовані на базі червоноградської ДЮСШ № 1, директор — Василь Устенко).

Окрім місцевих дітей, у «Відкритих уроках футболу» взяли участь діти вимушених переселенців із Києва, Бучі, Ірпеня, Борисполя, Одеси, Дніпра, Харкова, Миколаєва, Сум, Чорнобаївки, Алчевська, Запорізької, Донецької та Одеської областей.

Усе відбувалося під пильним наглядом регіонального координатора цього проєкту на Львівщині, виконавчого директора Львівської асоціації футболу Степана Понайди.

Фото Галини Команько

На завершення кожна дитина отримала диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ, команди — м'ячі для занять футболом, а діти-переселенці — ще й медичні, харчові набори та предмети першої необхідності. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров'я провели час разом.

Адже метою «Відкритих уроків футболу» є сприяння захисту дітей, що вимушено тимчасово перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни. Наразі відповідний проєкт реалізується в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях.

Фото Галини Команько

Львівська асоціація футболу висловлює вдячність футбольному клубу «Рочин» (Соснівка), працівнику стадіону Юрію Дорошу за відмінну підготовку поля, міському голові Червонограда Андрію Залівському, батькам дітей і всім, хто долучився до проведення цього масштабного спортивного психосоціального заходу.

Планується, що наприкінці червня «Відкриті уроки футболу» завітають у Моршин.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини