Андрій Павелко зустрівся з президентом і генеральним секретарем ФІФА

Президент Української асоціації футболу, голова Координаційного центру УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко провів робочу зустріч із президентом ФІФА Джанні Інфантіно і генеральним секретарем організації Фатмою Самурою.

Керівники УАФ і ФІФА обговорили питання співпраці в гуманітарних проєктах міжнародної федерації футболу на підтримку України, співробітництво в межах спільного координаційного центру ФІФА, УЄФА, УАФ і національних асоціацій інших країн та спільні проєкти на підтримку розвитку дитячого й юнацького футболу в Україні.

Андрій Павелко подякував Джанні Інфантіно й Фатмі Самурі за вагому підтримку України з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Також президент УАФ висловив вдячність керівництву ФІФА за оперативне ухвалення рішення щодо відсторонення російських команд від усіх змагань під егідою організації.

Фото прес-служби УАФ

«Із керівництвом міжнародної федерації футболу ми перебуваємо на постійному зв’язку з перших днів повномасштабної війни за незалежність нашої держави. Але особисте спілкування й можливість безпосередньо розповісти про поточний стан справ в Україні значно дієвіші. Вдячний президенту й генсеку ФІФА за готовність сприяти у відродженні українського футболу на всіх рівнях — від УПЛ і ПФЛ до шкільних змагань. Це надзвичайно важливий аспект як для України, адже він теж живить нашу віру в наближення миру, так і для всього світового футболу, якому наша держава вже подарувала багато зіркових імен. Обговорили багато питань із життя українського футболу в умовах війни, які перед цим у Києві ми обговорювали з президентами клубів УПЛ та ПФЛ, чию позицію доніс до очільників ФІФА. Приємно, що керівники ФІФА розділили мою думку про те, що саме футбол стане ефективним соціальним інструментом, який допомогатиме людям, а насамперед — дітям, постраждалим від війни, повернутися до мирного життя й пройти необхідну соціальну реабілітацію», — розповів після зустрічі президент УАФ Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини