Валерій Паламарчук: «З австрійками останніми роками ми часто з’ясовували стосунки, у них можна відібрати очки»

Визначилися суперники молодіжної жіночої збірної України WU-19 у першому раунді відбору Євро-2022/2023 в Лізі А. В Ізраїлі опонентками підопічних Валерія Паламарчука, окрім господарок, будуть футболістки Німеччини та Австрії.

— Поєдинки пройдуть 8-го, 11-го та 14 листопада, — сказав головний тренер молодіжної жіночої збірної України Валерій Паламарчук у коментарі офіційному сайту УАФ. — Найближчим часом основну увагу буде зосереджено на селекційній роботі.

У травні на відбірних змаганнях Євро-2021/2022 в Австрії наша збірна зуміла втриматися в елітному дивізіоні. На скількох гравців із того складу ви вже не зможете розраховувати в Ізраїлі через віковий ценз?

— На вісьмох футболісток 2003 року народження. Зокрема й на капітана — Юлію Христюк, яка вже була задіяна в поєдинках за жіночу збірну України. До речі, приблизно така кадрова ситуація й у наших візаві з Австрії та Ізраїлю. Передусім розраховуємо на гідне поповнення з лав нашої збірної WU-17.

Головним завданням і надалі залишається подовження прописки серед провідних збірних континенту?

— Звичайно. На мою думку, у нашій групі найвище оцінюються шанси німецьких футболісток, що ж до австрійок, то з ними ми останніми роками часто з’ясовували стосунки, і я переконаний — у них можна відібрати очки. Своєю чергою господарки раніше виступали в Лізі В й у рідних стінах докладатимуть зусиль, аби не стати останніми. Ми постараємося завадити їм у цьому. Хоча поки що саме про збірну Ізраїлю в нас найменше інформації.

Чи вже відомі плани підготовки до першого раунду відбору?

— За нинішньої ситуації, коли головне — перемога у війні з російським агресором, складно щось загадувати. Та все ж сподіваюся, що зуміємо підготуватися ефективно. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини