Андрій Пятов: «Відпрацьовуємо деякі моменти, щоб не дати шотландцям шансів забити»

Голкіпер донецького «Шахтаря» та збірної України Андрій Пятов прокоментував процес підготовки національної команди до поєдинку із Шотландією.

Гравці нашої національної команди продовжують готуватися у словенському Брдо до матчу 1/2 фіналу плей-офф відбору ЧС-2022. Учора в таборі синьо-жовтих був режим відновлення після 90-хвилинної двосторонньої гри. 22 гравці, які взяли участь у спарингу, мали пробіжку та стречинг (вправи на розтягнення м’язів).

Заняття прокоментував воротар «Шахтаря» Андрій Пятов: «Сьогодні в нас такий собі напіввихідний день. Добре, що вчора провели спаринг. Одна команда грала в стилі збірної Шотландії, друга — у нашому стилі. Це було зроблено, щоб спробувати протиставити манері шотландців свою гру.

Головне, щоб хлопці розуміли, в яких зонах вони мають знаходитися й як виходити з-під жорсткого пресингу майбутнього суперника. Ми готуємося до його стилю, і в нас є невеликі награвання. Не буду розкривати всі карти, але ми відпрацьовуємо деякі моменти, щоб не дати шотландцям шансів забити. 

Команда тренується тут уже місяць, а перед війною я був на зборах із «Шахтарем», тому в мене таке враження, що це один безперервний збір. Трохи втоми є, але всі розуміють, що в нас велика мета...

Перед самою грою із Шотландією ми повинні відкинути всі сторонні думки, але зараз ми маємо доступ до Інтернету, тож читаємо новини, телефонуємо рідним і близьким і знаємо про ситуацію в країні. Тому день на день не схожий — іноді нормально, іноді переживаєш, бо ракети летять увесь час і несуть загрозу в тому числі й дітям. Але, сподіваюсь, усе буде добре, і ми гарно налаштуємося на матч».

Нагадаємо, що півфінальний поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України відбудеться 1 червня у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (21.45).   

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини