Новини з табору збірної України: до розташування нашої команди завітали українські діти-переселенці

Наступного дня після 90-хвилинної двосторонньої гри в таборі синьо-жовтих був режим відновлення.

Вранці 22 гравці, які взяли участь у спаринг-матчі, мали пробіжку та стречинг (вправи на розтягнення м’язів). Оскільки вчора всі польові гравці та воротар провели на полі цілий матч, сьогоднішнє заняття тривало близько півгодини. Уже готовий до занять у загальній групі Шапаренко, однак, зважаючи на те, що на п’ятницю ігрового тренування не заплановано, Микола працював окремо з тренером із фізпідготовки Іваном Баштовим.

Фото прес-служби УАФ

Вправи півзахисника були більш інтенсивними, оскільки йому нині необхідно більше фізичного навантаження, ніж хлопцям, які вчора отримали цього достатньо. Продовжує  індивідуальну бігову роботу Денис Попов, приєднання якого до командних занять очікується з дня на день.

Фото прес-служби УАФ

А ввечері у тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії, де синьо-жовті тренуються майже місяць, відбулася дуже тепла українська зустріч. Близько 150-ти наших дітей, які змушені були залишити батьківщину через вторгнення росії, приїхали в гості до збірної України. З них близько 40 дітей із Центру для розміщення українських біженців у місті Логатець. Дітки привезли із собою малюнки, які подарували гравцям та тренерам.

Фото прес-служби УАФ

Юні українці зобразили не лише на папері (одна з робіт була написана на полотні) те, що вони відчувають зараз найсильніше — прагнення перемоги України та бажання повернутися додому.

Фото прес-служби УАФ

Майже на кожній роботі — синьо-жовті кольори. Було помітно, що збірників зворушив цей момент дитячої уваги. Не залишилися без подарунків і наші гості — хлопці залишили свої автографи на м’ячах УАФ, синьо-жовтих прапорах та фотокартках, а також сфотографувалися з кожним охочим. Перед початком зустрічі до громади звернулися Надзвичайний та Повноважний Посол України Михайло Бродович та генеральний секретар Футбольного союзу Словенії Мартін Кожель, які побажали нашій команді успішного виступу в матчах плей-офф та висловили сподівання, що синьо-жовті задоволені умовами підготовки у Брдо.

Фото прес-служби УАФ

У відповідь головний тренер збірної України Олександр Петраков подякував усім словенцям за теплий прийом українців, які змушені перебувати далеко від рідного дому: «Ми дуже дякуємо за вашу підтримку, увагу та турботу. Знаємо, що наші земляки дуже хочуть повернутися додому, але в Україні все ще небезпечно, передусім для дітей та жінок. Тож нашим українцям хочу побажати терпіння. Віримо в наші збройні сили, які повернуть мир на нашу землю. Ми ж їдемо грати у Глазго й можу вас запевнити: хлопці зроблять усе, щоби потрапити на Кубок світу».

Фото прес-служби УАФ

Від імені команди подякував дітям та їхнім батькам за підтримку й капітан національної команди Андрій Пятов: «Ми раді подарувати дітям бодай одну усмішку на обличчі й хочемо побажати нам усім мирного неба й лише перемоги. Україна понад усе!»

Фото прес-служби УАФ

Тепла атмосфера українського єднання наповнила зустріч, подарувавши незабутні враження, які надовго залишаться в серцях її учасників. А дитячі малюнки стануть оберегами збірної України й будуть супроводжувати її під час вирішальних матчів.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Фото прес-служби УАФ

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.05.2024 11:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олексій Гуцуляк

У відборі Євро-2024 півзахисник «Дніпра-1» Олексій Гуцуляк...

30.04.2024 16:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Артем Довбик продовжує тягнути «Жирону» в чемпіонаті Іспанії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило шість легіон...

29.04.2024 10:15

Перший матч в історії національної збірної України: як це було 32 роки тому

Сьогодні виповнилося 32 роки із того дня, як національна збірна Україн...

27.04.2024 17:52

Артем Довбик забив свій 19-й м’яч в іспанській Ла Лізі сезону-2023/2024

У матчі 33-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» футболістів...

Підписатися на новини