Новини з табору збірної України: візит очільника словенського футболу та приїзд наших «англійців»

У травні словенський регіон Горенська став другою домівкою для національної команди України. Уважні й турботливі менеджери та працівники Футбольного союзу Словенії й готелю «Елеганс» продовжують робити все, аби синьо-жовті почувалися тут як удома.

І справді, місцевість біля національного парку Брдо можна без перебільшення назвати раєм, футбольним у тому числі. Ідеально доглянуті поля, тренажерний зал з усім необхідним, зручна інфраструктура тренувального центру, оновлений комфортабельний готель зі смачною кухнею та унікальними матрацами, що сприяють максимальному відновленню та міцному сну, — і все це на тлі мальовничої природи та свіжого повітря!

Це робить підготовку збірної України такою, якою вона й має бути на високому професійному рівні. І про такі умови у воєнний час синьо-жовті могли лише мріяти. 

Фото прес-служби УАФ

Саме ці слова сказав сьогодні головний тренер національної команди Олександр Петраков під час зустрічі з президентом Футбольного союзу Словенії Раденко Міятовичем. Очільник словенського футболу завітав до готелю, де розташувалися українці, щоб поцікавитися, чи все в них гаразд. «Ми тут наче в себе вдома, за що вдячні вам просто безмежно», — зізнався наставник нашої збірної. «Саме цього ми й хотіли — аби ви так почувалися», — відповів пан Міятович. На добру згадку синьо-жовті подарували гостинному господареві футболку збірної України, в якій вона проводила благодійні матчі, з автографами всіх гравців. 

Фото прес-служби УАФ

Напередодні пізно ввечері до табору національної команди прибули Віталій Миколенко та Андрій Ярмоленко, а сьогодні після обіду — Олександр Зінченко. Приїзду «англійців» партнери чекали давно, а отже, зустріч була теплою й навіть зворушливою. Скажімо, Миколенко востаннє був у таборі збірної ще у вересні, Ярмоленко та Зінченко — у листопаді. Хлопці зізнавалися, що просто не могли дочекатися, коли знову відчують атмосферу національної команди.

Фото прес-служби УАФ

Усі новоприбулі вийшли сьогодні на поле тренувального центру у Брдо, щоправда, взяти участь у вечірньому тренуванні не зміг Віталій Миколенко. Оборонець «Евертону» приїхав із забоєм гомілкостопу, отриманим у грі за клуб, відтак сьогодні займався індивідуально під наглядом реабілітолога. Утім, планується, що Віталік уже завтра приєднається до загальної групи. Пропускали заняття також Микола Шапаренко та Михайло Мудрик, які отримали незначні ушкодження й проходять курс лікування під наглядом лікарів збірної. Завершує курс реабілітації Денис Попов.

Фото прес-служби УАФ

Решта гравців, у тому числі Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко, повноцінно відпрацювали програму вечірнього тренування, що включала в себе пробіжку, розминку, квадрати, тактичні та ігрові серії. У роботі тренерського штабу тактична побудова та напрацювання структури гри на матч 1 червня із Шотландією нині посідають визначальне місце. 

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини