Плани збірної України з пляжного футболу 2022 року: Євроліга, відбір на Європейські ігри та Всесвітні пляжні ігри

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко поділився планами команди на прийдешній сезон.

Днями збірна України з пляжного футболу взяла участь у міні-турнірі пам'яті Євгена Рябчука, що відбувся в столичному Гідропарку. Синьо-жовті посіли третє місце, перегравши у втішному фіналі київський «Сервіт» із рахунком 14:4. Героєм зустрічі став Юрій Щериця, який оформив пента-трик. Відзначимо, що переможцем змагань стала команда «Друзі Жені», яка у фінальному матчі здолала столичну «Альтернативу» — 8:3.

Подальшими планами збірної України з пляжного футболу поділився її наставник Микола Костенко.

«Найперше завдання, яке стоїть перед нами, — отримати дозвіл на виїзд команди на відбір Євроліги наприкінці червня — на початку липня. Адже, як відомо, наразі в країні діють обмеження на перетин кордону чоловіками віком від 18-ти до 60-ти років. Потрапляння до Суперфіналу є ключовим для виходу на Європейські ігри 2023 року в Кракові. 

Потім наприкінці серпня на нас чекає відбір на Всесвітні пляжні ігри-2023, а далі, у вересні, — Суперфінал Євроліги, який власне й є відбором на Європейські ігри. Туди потраплять шість команд нашого Дивізіону А, переможець Дивізіону В і збірна Польщі як господар. Якщо поляки виійдуть до Суперфіналу, в якому візьмуть участь вісім команд, то до Кракова не поїде лише одна збірна з учасників змагань.

Я можу сказати, що хлопці налаштовані дуже рішуче й патріотично. Вони хочуть потрапити до числа учасників Європейських ігор, а потім і поборотися за призові місця на цих змаганнях. Але щоб усе це сталося, треба поїхати на відбір Євроліги. Якщо цього не вийде, то в нас випадуть майже два роки. Будемо сподіватися на позитивне рішення, яке дасть нам змогу в гарному настрої готуватися до всіх цих турнірів. Змінювати в підготовці ми нічого не будемо — тренування проходитимуть у Гідропарку», — сказав Микола Костенко.  

Таким чином, надалі наша команда готуватиметься до відбірного етапу Євроліги-2022, що проходитиме з 30 червня до 3 липня в португальському Назаре. У разі успішного виступу у відборі підопічні Миколи Костенка потраплять до Суперфіналу Євроліги, який відбудеться в Італії (6—9 вересня). Суперфінал також є попереднім відбірним туром до Європейських ігор 2023 року, які пройдуть у Кракові.

Також улітку на збірну України чекає відбір на Всесвітні пляжні ігри-2023 під егідою Міжнародної асоціації національних олімпійських комітетів (АНОК), що пройде в італійській Катанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини