Наставник збірної України з пляжного футболу Микола Костенко: «Наразі ми тренуємося чотири рази на тиждень»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко прокоментував процес підготовки синьо-жовтих до нинішнього сезону. 

На початку травня збірна України з пляжного футболу розпочала тренування в київському манежі Sunrise у Гідропарку в межах підготовки до сезону-2022/2023. У ці непрості часи наставнику національної команди Миколі Костенку вдалося зібрати значну частину гравців нашої збірної й заохотити їх до тренувань. Із тими ж, хто з різних причин не може взяти участі в заняттях, наш тренер підтримує телефонний зв'язок. 

В інтерв'ю офіційному сайту УАФ Микола Костенко розповів про тонкощі підготовки команди під час війни: «Ще наприкінці березня —на початку квітня ми з президентом Асоціації пляжного футболу України вирішили, що, незважаючи на війну, слід розпочати підготовку до сезону. Ми звернулися й до гравців, і до президентів клубів і запросили всіх бажаючих зібратися в Гідропарку.

Основу склали футболісти «Альтернативи», до яких долучилися гравці збірної України, що перебували в Києві. Це Дмитро Войтенко, Максим Войток, Ярослав Заворотний, Олександр Корнійчук, Іван Глуцький, Ігор Левченко, Олег Сіренко, Денис Соботюк, Андрій Неруш, Олег Шитнік та Андрій Борсук. Водночас із різних поважних причин відсутніми були Ігор Борсук, Олег Зборовський, Юрій Щериця, Дмитро Медвідь. 

Ми тренуємося чотири рази на тиждень і минулими вихідними навіть організували невеличкий турнір. У першому матчі збірна України зіграла з «Альтернативою» й виграла з рахунком 9:5. У другому ми зустрілися з командою Збройних сил України і теж здобули перемогу. Відзначу, що боротьба в цих поєдинках була безкомпромісною.

Основним завданням на цьому етапі я вважаю психологічне розвантаження та підтримку форми. Оскільки, окрім «Альтернативи» та ще кількох команд, зараз не тренується ніхто, дуже добре, що хлопці мають змогу зберігати тонус. Тренування йшли за планом, у нас були мікроцикли з помірним навантаженням та двосторонні ігри. Тобто 50% заняття складали розминка та специфічні вправи і ще 50% — саме ігри. Насправді протистояння в цих двосторонках були досить серйозні, адже грали, так би мовити, «з покаранням», що відразу підвищувало бажання гравців».

Нагадаємо, що вже найлижчим часом збірна України зіграє в Києві на турнірі пам'яті Євгена Рябчука. Далі наша команда готуватиметься до відбірного етапу Євроліги-2022, що проходитиме з 30 червня до 3 липня в португальському Назаре. У разі успішного виступу у відборі підопічні Миколи Костенка потраплять до Суперфіналу Євроліги, який відбудеться в Італії (6—9 вересня). Відбір до Суперфіналу також є попереднім відбірним туром до Європейських ігор 2023 року, які пройдуть у Кракові.

Також улітку на збірну України чекає відбір на Всесвітні пляжні ігри-2023 під егідою Міжнародної асоціації національних олімпійських комітетів (АНОК), що пройде в італійській Катанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

12.12.2023 15:01

2023: підсумки року для чоловічої збірної України з пляжного футболу

2023 року чоловіча збірна України з пляжного футболу взяла участь у кі...

Підписатися на новини