Олександр Петраков: «У «Боруссії» ігрова схема схожа на схему збірної Шотландії»

Напередодні контрольного матчу з «Боруссією» (Менхенгладбах), який відбудеться 11 травня в межах підготовки до поєдинків плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй, головний тренер національної збірної України Олександр Петраков дав прес-конференцію. 

— Чи має «Боруссія» схожий ігровий стиль зі збірною Шотландії, з якою ви зіграєте в плей-офф відбору ЧС-2022?

— У «Боруссії» схожа ігрова схема, а саме — 3—5—2 з переходом на 3—4—3. Схожим чином грає і збірна Шотландії. Було б добре, аби проти такого суперника зіграли й наші основні гравці-легіонери. Ми розповідаємо хлопцям, як грати, час є. Це дуже хороший суперник.

— Люди з українськими паспортами зможуть відвідати матч безкоштовно. Розкажіть, чому було ухвалено таке рішення?

— Це було рішення «Боруссії». Я прочитав, що збірна Ірландії на матч Ліги націй у Дубліні також надасть українцям дві тисячі безкоштовних місць. Люди поїхали з України практично без нічого. Добре, що вони прийдуть, повболівають за свою країну, своїх хлопців. Дуже вдячний керівництву, головному тренеру, гравцям «Боруссії», що вони погодилися нам допомогти й провести цю гру.

— В якій формі перебувають футболісти «Динамо» й «Шахтаря», які не грали півроку в офіційних матчах?

— Мені дуже подобається, що хлопці викладаються на тренуваннях. Ніхто нічого зайвого не говорить. Усе проходить нормально.

— Завтра на трибунах буде багато вболівальників. Українців у Німеччині зараз можна зустріти на кожному кроці. Чи вдалося вам уже поспілкуватися з кимось зі співвітчизників?

— Коли ми приїхали, нас дуже добре зустріли, велика подяка за це. Я бачив, що всі добре до нас ставляться, бажають добра. Ніколи не думав у своєму житті, що німці мені бажатимуть щастя, вітатимуться, а наші «брати» будуть нас убивати.

— Чи підтримуєте ви зв’язок із легіонерами збірної України?

— Лише вчора розмовляв з Андрієм Ярмоленком. Поговорили, посміялися трохи, це потрібно зараз, щоб не з’їхати з глузду. Ярмоленко вирушить до збірної 23 травня разом із Віталієм Миколенком. Сьогодні зателефоную Олександру Зінченку. Я зі всіма хлопцями розмовляю постійно. Але надто багато розмовляти теж не треба, бо коли приїдуть, то скажуть, що не скучили. У хлопців усе добре. Дай Боже, щоб так і було, без травм. 12 травня остаточно відправимо запрошення легіонерам.

— Зрозуміло, що футболісти в напруженому стані. Як ви розряджаєте атмосферу в команді?

— Дай Боже, ми переведемо подих 14 червня в Польщі, в Лодзі...

— Скільки замін передбачено в завтрашньому матчі?

— Завтра гратимуть усі, жодних норм по замінах немає. У нас зараз є 17 польових гравців. Поки що не може грати Віктор Циганков. Олексій Гуцуляк поїде додому, у нього травма, випав приблизно на два тижні. Віктор Корнієнко був викликаний до збірної, але не приїхав через ушкодження. Сергій Кривцов не грає вже півроку, він нещодавно розпочав відновлення.

— Чи будуть викликані до лав команди гравці із чемпіонату Угорщини — Петряк, Шабанов, Макаренко?

— Ні, ці футболісти викликані не будуть.

— Чи отримає виклик до збірної України Андрій Лунін?

— Нехай буде інтрига. Учора з ним розмовляв. Зараз у нього жінка народжує, буде хлопчик. Народилися хлопчики й у Сергія Сидорчука, і в Едуарда Соболя. Мені ще мати говорила, що в рік війни народжуються переважно хлопці.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини