УАФ бере участь у психосоціальній підтримці дітей та молоді

Українська асоціація футболу виступила партнером проєкту «ПОРУЧ», спрямованого на психосоціальну підтримку дітей та молоді через заняття спортом.

Відновлення через спорт — новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ «ПОРУЧ», який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. «ПОРУЧ» передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

Спортивну складову проєкту реалізує благодійний фонд «Розвиток футболу України» в партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Уже на першому етапі, у квітні, організовано навчання для мережі спеціалістів (психологи, учителі фізичної культури, медичні волонтери), які працюватимуть із дітьми та молоддю протягом наступних п’яти місяців. Також для спеціалістів проєкту Українською асоціацією футболу організовано навчання щодо захисту дітей.

Фото УАФ

Починаючи з другої половини травня батьки зможуть приводити своїх дітей на спортивні майданчики, де з малечею й молоддю в ігровій формі паралельно працюватимуть психологи, учителі фізичної культури та медичні волонтери.

Спортивні майданчики будуть розділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розповідатимуть та демонструватимуть, що робити у випадку травм. Загалом такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

Спортивні заняття для дітей у межах проєкту «ПОРУЧ» будуть впроваджуватися у восьми областях України: Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській.

Стежте за проєктом на наших сторінках у соціальних мережах.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.05.2024 10:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Сміли, що на Черкащині

Наприкінці квітня школярів м. Сміла зібрав на стадіоні «Юність&r...

25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

Підписатися на новини