З Луганщини до Італії: український арбітр отримав змогу продовжити професіональну кар'єру у воєнний час

Молодий український арбітр Олександр Холодило отримав можливість попрацювати в італійському футболі та розвинути професіональні навички. 

За кілька тижнів після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 18-річний український футбольний суддя Олександр Холодило був змушений залишити нашу країну й виїхати до Італії, повідомляє офіційний сайт Італійської федерації футболу. 

Сєверодонецький арбітр прибув до комуни Корнедо-Вічентіно провінції Віченца з багатостраждального Харкова і швидко звернувся до місцевого суддівського об'єднання «Aldo Frezza» з питанням про можливість тимчасового продовження кар'єри в Італії. 

За проханням Комітету арбітрів УАФ, за допомогою місцевого футбольного клубу та Італійської федерації футболу, які з великим співчуттям поставилися до українця, Олександр за лічені тижні зміг отримати офіційну реєстрацію та членство в Італійській асоціації суддів (ІАС). А 1 травня Холодило вже дебютував в якості арбітра в чемпіонаті провінції Віченца U-17 у матчі, який видався напрочуд результативним (4:3).

Президент ІАС Мікеле Далла Веккіа, що відвідав цей поєдинок, зауважив: «Здавалося, що сьогодні неможливо думати про війну. Це здається сюрреалістичним, але натомість це реальність, і ми бачимо її очима Олександра. Наша асоціація вирішила допомогти йому, і сьогодні ми бачимо його набагато спокійнішим і впевненим у майбутньому. Це нас тішить і ми й надалі будемо підтримувати його та його родину».

Відзначимо, що український рефері, окрім власне суддівства, уже вивчає італійську мову та вступив до Падуанського університету, щоб продовжити навчання з інформатики, яке він розпочав у Харкові. 

Додамо, що Олександр Холодило розпочав футбольну суддівську кар'єру у 2016 році і працював у чемпіонаті Луганської області. У 2020 році він став арбітром Прем'єр-ліги U-19.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини