Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-тренувального збору в Словенії. 

1 травня збірна України розпочала підготовку до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй. До тренувального табору в словенському Брдо вже прибули 11 гравців нашої команди, які приступили до тренувань. Своїми враженнями від початку збору поділилися півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко, захисник гірників Юхим Конопля та півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхальонок. 

Тарас Степаненко: «Ми прибули до табору збірної відразу після поєдинку в Спліті з «Гайдуком». Знаходимося у хороших умовах на чудовій базі збірної Словенії. У нас є все для якісної підготовки до матчу із Шотландією. Наразі чекаємо, коли збереться хоча б 70% команди. Зрозуміло, що гравці, які виступають у європейських клубах, прибудуть пізніше. Ми будемо працювати тут в інтенсивному режимі, гадаю, що буде багато дворазових тренувань. Ми маємо мету, і для її досягнення слід добре попрацювати. 

«Шахтар» нещодавно провів декілька поєдинків, і хоч вони й були товариськими, тобто їм дещо бракувало тих напруги та налаштування, які характеризують офіційні зустрічі, попри це, ми їх відіграли, і з кожним наступним відчувалося, що ми набираємо ігровий тонус. Це добре в плані підготовки до матчів збірної, адже в них ми будемо виглядати вже краще, і залишиться тільки попрацювати, щоб набути оптимальних кондицій». 

Юхим Конопля: «Головний тренер нам постійно додає тонусу в заняттях. Так і треба, адже мотивація дуже важлива в такий час. У нас ідуть дворазові тренування, звикаємо потроху, адже слід набирати форму. Бувають такі вправи, де необхідно замислитися над технікою виконання, а так усе звично, адже ми з Іваном Баштовим (тренер збірної України з фізпідготовки. — Прим. ред.) працюємо в одній команді. Ми вже зіграли кілька матчів із «Шахтарем», тому почуваюся я добре, але ще є куди розвиватися». 

Олександр Піхальонок: «Я поступово звикаю до режиму дворазових тренувань. Чекаємо на групу гравців із київського «Динамо» й Артема Довбика. Буде більше народу, і, гадаю, розпочнуться ігрові серії. А так потроху набуваємо ігрових кондицій і звикаємо до тутешнього поля. Умови тут чудові, гріх скаржитися. Поле ідеальне, місцевість просто шикарна, гори навколо. Усе дуже подобається. Сьогодні ми мали дуже хороші навантаження, але Олександр Васильович каже, що завтра вони будуть ще більшими. Немає часу розслаблятися, треба готуватися. У нас немає іншого виходу, треба обов'язково проходити Шотландію. Необхідно порадувати наших людей, подарувати їм позитивні емоції».

Нагадаємо, поєдинок 1/2 фіналу плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України має відбутися 1 червня в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини