Новини з табору збірної України: команда перейшла на режим дворазових тренувань

Другий тренувальний день на зборі національної команди України у Словенії був позначений переходом на режим дворазових занять. На відміну від попереднього дня, сьогодні у Брдо весь час світить сонце, а отже, тепло сприяє наполегливій роботі.

До обіду у гравців було фітнес-тренування, під час якого тренер із фізпідготовки Іван Баштовий запропонував їм вправи для зміцнення колінних та гомілкових суглобів, що є важливою профілактикою можливих ушкоджень під час ігрових тренувань та ігор. Водночас футболісти виконали й вправи для зміцнення поясниці.

Фото прес-служби УАФ

Настроєвий тонус задавав головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков, який власним прикладом показав хлопцям, як слід віддаватися роботі. Працюючи разом із підопічними та підбадьорюючи їх дружньою критикою та жартами, Олександр Васильович досяг бажаного: енергія в залі просто фонтанувала.

Увечері робота збірників, як і належить, продовжилася на футбольному полі. Олександр Петраков традиційно зібрав команду в коло, пояснивши характер та мету сьогоднішнього заняття. На першому етапі збору важливо напрацьовувати й функціональні, й ігрові кондиції, адже через війну у хлопців практично не було ігрової практики.

Фото прес-служби УАФ

Після пробіжки та розминки у польових гравців почалася робота з м’ячами — хлопці відпрацьовували гру в пас. Водночас воротарі працювали окремо під керівництвом В’ячеслава Кернозенка. А от на наступному етапі тренування команда знову об’єдналася: передачі завершувалися ударами по воротах. Відтак необхідну практику ігрової роботи отримали представники всіх амплуа. У завершальній частині заняття тренери запропонували футболістам ігрову серію, упродовж якої були відпрацьовані дії захисту проти нападу.

Фото прес-служби УАФ

Відзначимо, що Михайло Мудрик також був присутній на полі, але виконував лікувальні вправи статичної напруги на м’язи, не піддаючи навантаженню ту частину ноги, яка викликає в нього дискомфорт.

Завтра робота національної команди продовжиться в такому самому режимі: уранці — фітнес, увечері — тренування на полі.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.04.2024 17:52

Артем Довбик забив свій 19-й м’яч в іспанській Ла Лізі сезону-2023/2024

У матчі 33-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» футболістів...

25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

Підписатися на новини