Новини з табору збірної України: привітання іменинника, відновлення та поділ на групи

Перший день збору національної команди України у Словенії показав мінливість погоди у високогірній місцевості. Уранці на території мальовничого парку Брдо мрячив легкий дощ, зате ввечері з-за хмар вийшло лагідне сонечко, яке зробило перше заняття синьо-жовтих приємним.

Поки що про повноцінні тренування на зборі говорити важко, оскільки в розташуванні збірної на даний момент перебуває 11 гравців, причому один із них, Михайло Мудрик, проходить обстеження, після якого лікарі головної команди країни визначать причину того дискомфорту, що виник у півзахисника в учорашній товариській грі донецького «Шахтаря» зі сплітським «Хайдуком».

Фото прес-служби УАФ

Семеро гірників прибули до готелю «Елеганс» учора пізно ввечері, відтак перша половина понеділка була використана для відпочинку після важкої дороги, адже четверо інших збірників також приїхали напередодні, подолавши за день 800 км.

Фото прес-служби УАФ

Уранці головний тренер та партнери по команді привітали з днем народження Миколу Матвієнка, із нагоди чого на сніданку з’явився смачний шоколадний торт. Іншого іменинника дня, Сергія Сидорчука, який приєднається до синьо-жовтих за кілька днів, привітали в месенджері збірної.

Фото прес-служби УАФ

Тренувальний центр Футбольного союзу Словенії розташований у місцевості, що є ландшафтною та культурною перлиною країни. Національний парк вражає красою ставків та хвойних алей, чистим повітрям та багатою фауною. А замок Брдо, розташований за кілька сотень метрів від футбольних полів, є головним місцем проведення протокольних зустрічей президента Словенії.

Фото прес-служби УАФ

Тож передобідня прогулянка мальовничим парком була для українців наче відновлювальний еліксир. Спокій і затишок цього місця різко контрастує з тим, що відбувається нині в Україні, однак збірники постійно подумки зі своїм народом, усвідомлюючи, що головне їхнє призначення — готуватися до матчів, які можуть підняти дух і настрій усій українській нації.

Фото прес-служби УАФ

Про це говорив і головний тренер національної команди Олександр Петраков у своїй першій настанові на словенському зборі. «Уже з першого дня занять тримайте в голові цю думку — ми хочемо поїхати в Катар!» — наголосив наставник.

Фото прес-служби УАФ

Із 10-ти здорових гравців, присутніх нині на зборі, троє — голкіпери. Тож після розминки та пробіжки тренер воротарів В’ячеслав Кернозенко акцентовано працював зі своїми підопічними — Андрієм Пятовим, Анатолієм Трубіним та Дмитром Різником — над специфічними елементами воротарської майстерності.

Фото прес-служби УАФ

Водночас семеро польових гравців — Тарас Степаненко, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар, Сергій Булеца, Олександр Піхальонок та Олексій Гуцуляк — із допомогою тренера з фізпідготовки та реабілітації В’ячеслава Руженцева розбилися на чотири дуети, які зіграли між собою у тенісбол. Така рухова активність допоможе хлопцям у відновленні після дороги й водночас стане місточком до подальшої фізичної роботи: уже за кілька днів до збірної приєднаються гравці київського «Динамо», і тоді тренування набудуть більш звичного вигляду. Сьогоднішнє заняття футболісти завершили вправами зі стречингу, які запропонував тренер із фізпідготовки Іван Баштовий.

Робота принесла задоволення й гарний настрій, який постійно задавав головний тренер синьо-жовтих. Довгоочікуваний збір розпочався.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини