«Відкриті уроки футболу» допоможуть дітям-переселенцям у Чернівецькій області

Координаційний центр Української асоціації футболу розпочав підготовку до реалізації проєкту «Відкриті уроки футболу» для допомоги дітям-переселенцям у Чернівецькій області.

27 квітня у Чернівцях відбувся тренінг для місцевих волонтерів «Відкритих уроків футболу» із Чернівецької та Новоселицької громад (голова обласної асоціації футболу — Василь Орлецький, регіональні координатори проєкту — Сергій Задорожняк, Олександр Плахов, Василь Баланюк).

Фото прес-служби УАФ

Семінар проходив у комбінованому форматі — за участю національного координатора проєкту від УАФ Євгенія Столітенка, а також онлайн-участю провідних інструкторів Віктора Твардовського, Сергія Чешейка, Ліани Копилової, Юрія Луценка та Олексія Лазаренка.

Напередодні подібні підготовчі тренінги вже було проведено в Хмельницькій, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Фото прес-служби УАФ

Загальна мета проєкту «Відкриті уроки футболу» — сприяти захисту дітей ВПО, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни та були вимушені переселитися на захід України (наразі проєкт реалізується в семи регіонах — Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях).

Фото прес-служби УАФ

На додаток до загальної мети проєкт має три конкретні цілі:

— надати невідкладну гуманітарну допомогу (лікарські, харчові та непродовольчі товари) дітям ВПО та їхнім родинам;

— надати психосоціальну підтримку дітям через потужний соціальний інструмент масового футболу, через гру та відкриті футбольні заходи, що об’єднуватимуть вказані цільові групи дітей із місцевими дітьми;

— надати матеріально-технічну та моральну підтримку об’єднаним футболом кроссекторним мережам проєкту в західних регіонах України в їхніх зусиллях допомогти ураженим цільовим групам дітей.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини