Делегація збірної України планує прибути до тренувального табору в Словенії 1 травня

До початку збору національної команди України у Словенії залишається півтора тижня.

Нині триває фіналізація підготовки до тимчасового виїзду синьо-жовтих за межі держави. Тож президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко провів у столичному Будинку футболу робочу зустріч із головним тренером національної команди України Олександром Петраковим. У нараді також узяли участь співголова Комітету національних збірних команд УАФ, співголова Ради стратегічного розвитку професіонального футболу УАФ Олег Блохін, перший віце-президент УАФ, співголова Комітету національних збірних команд УАФ Олексій Михайличенко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко та віце-президент УАФ, голова Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя Сергій Куніцин.

Фото прес-служби УАФ

Андрій Павелко, який перебуває на постійному зв’язку з президентом УЄФА Александером Чеферіном, повідомив, що персонал тренувального центру національної асоціації Словенії вже чекає приїзду українських гостей: УЄФА та словенські колеги щиро бажають допомогти синьо-жовтим у цей складний час, коли вони через війну не мають можливості готуватися до вирішальних матчів удома.

Делегація збірної України на чолі з Олександром Петраковим планує прибути до тренувального табору у Брдо ввечері 1 травня. Наступного дня приїдуть гравці донецького «Шахтаря», які напередодні візьмуть участь у благодійному поєдинку свого клубу з хорватським «Гайдуком». На прохання коуча «Динамо» Мірчі Луческу наставник синьо-жовтих дозволив київським збірникам узяти участь у їхньому благодійному матчі зі швейцарським «Базелем» 4 травня, тож кияни приєднаються до національної команди наступного дня.

Фото прес-служби УАФ

Першу контрольну гру збірної України заплановано на 6 травня. Остаточне погодження з УЄФА числа, дати та опонента в першому та всіх наступних контрольних матчах відбудеться найближчим часом, про що одразу ж буде повідомлено.  

Як поінформував президент УАФ Андрій Павелко, з офіційним транслятором матчів національної команди України, телеканалом «Футбол», погоджено телевізійний показ усіх товариських поєдинків збірної. Також відео- та текстову трансляцію цих матчів у режимі онлайн можна буде переглядати на ресурсах УАФ. Це буде зроблено для воїнів та тих громадян нашої держави, яким нині недоступний сигнал українських телеканалів через руйнацію, що спричинюють на нашій землі окупанти.

Фото прес-служби УАФ

Також учасники наради обговорили спеціальний дизайн ігрової форми, в якій збірна України виступатиме в товариських матчах: планується, що футболки збірників символізуватимуть стійкість та єднання нашої нації в боротьбі з ворогом, водночас наголошуючи на тому, як ми пишаємося бути українцями.

Список гравців, викликаних з українських клубів

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі — «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва — СК «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо» Київ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини