Двоє українських арбітрів працюватимуть на матчах фінальної частини жіночого Євро-2022

Суддівський комітет УЄФА затвердив список головних арбітрів та їхніх асистентів, які працюватимуть на матчах фінальної стадії жіночого Євро-2022, що проходитиме в Англії із 6-го до 31 липня.

Приємно, що до реєстру ввійшли дві українки: серед головних арбітрів присутня Катерина Монзуль, а серед асистентів — Марина Стрілецька.

Список головних арбітрів 

Яна Адамкова (Чехія)

Емікар Кальдерас Баррера (Венесуела)

Юліана Деметреску (Румунія)

Ліна Лехтоваара (Фінляндія)

Івана Мартинчич (Хорватія)

Катерина Монзуль (Україна)

Ребекка Уелч (Англія)

Марта Уерта де Аса (Іспанія)

Тесс Улофссон (Швеція)

Шеріл Фостер (Уельс)

Стефані Фраппар (Франція)

Рієм Хуссейн (Німеччина)

Естер Штойблі (Швейцарія)

Повністю зі списком можна ознайомитися за посиланням на сайті УЄФА.

Зауважимо, що згідно з умовами договору про співпрацю між УЄФА та КОНМЕБОЛ, у межах програми обміну, так само, як і на чоловічому Євро-2020, до суддівського корпусу жіночого чемпіонату Європи також ввійшла арбітр із Південної Америки.

Разом з європейками на матчах турніру працюватиме Емікар Кальдерас Баррера з Венесуели. Трохи пізніше буде визначено бригаду арбітрів зі Старого Світу, яка в липні вирушить до Колумбії працювати на жіночому чемпіонаті Південної Америки.

Кожна суддівська бригада складатиметься з головного арбітра, двох його асистентів, четвертого арбітра й двох відеопомічників (VAR) на стадіоні.

Уперше відеоасистенти будуть працювати на всіх матчах фінального турніру УЄФА серед жінок.  

Очільник Суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті: «Нам довелося зробити важкий вибір, хто поїде на жіноче Євро, адже в нас був широкий підбір кваліфікованих і прогресуючих арбітрів.  

Ми провели оцінку рефері під час підготовчих курсів, а також на підставі їхньої роботи на турнірах УЄФА й знаємо, що ті арбітри, яких ми відібрали, зроблять усе для переконливих та послідовних рішень у фінальному турнірі.

Низці рефері ще варто попрацювати на матчах вирішальної стадії Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок, поки весь суддівський колектив зможе зосередитися на завданнях, які перед ними поставить літня першість в Англії».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.07.2022 22:45

Українка Катерина Монзуль зафіксувала перемогу Англії на жіночому Євро-2022

Сьогодні на лондонському стадіоні «Вемблі» відбувся фіналь...

14.07.2022 15:00

Українські арбітри працюватимуть уже на другому матчі жіночого Євро-2022

На поєдинку третього туру групового раунду жіночого Євро-2022 у групі...

Підписатися на новини