Тернопільська область долучилася до «Відкритих уроків футболу» для допомоги дітям-переселенцям

Координаційний центр Української асоціації футболу реалізує проєкт допомоги дітям-переселенцям «Відкриті уроки футболу» на Тернопільщині.

18 квітня в місті Бучач Тернопільської області відбувся тренінг для місцевих волонтерів «Відкритих уроків футболу» з власне Бучача та Залізців (голова обласної асоціації футболу — Тарас Юрик, регіональні координатори проєкту — Василь Заторський та Володимир Ясюченя).

Семінар проходив у комбінованому форматі — за участю національного координатора проєкту від УАФ Євгенія Столітенка, а також онлайн-участю провідних інструкторів Віктора Твардовського, Сергія Чешейка, Ліани Копилової, Юрія Луценка та Олексія Лазаренка.

Тернопільська область підхопила естафету підготовчих тренінгів на Західній Україні слідом за Хмельницьким, Рівним та Львовом. Попереду заплановано семінари на Закарпатті (19 квітня), в Івано-Франківську (21 квітня) та Чернівцях (27 квітня).

Загальна мета проєкту «Відкриті уроки футболу» — сприяти захисту дітей ВПО, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни та були вимушені переселитися на Західну Україну (наразі проєкт реалізується в семи регіонах — Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях).

На додаток до загальної мети проєкт має три конкретні цілі:

— надати невідкладну гуманітарну допомогу (лікарські, харчові та непродовольчі товари) дітям ВПО та їхнім родинам;

— надати психосоціальну підтримку дітям через потужний соціальний інструмент масового футболу, через гру та відкриті футбольні заходи, що об’єднуватимуть вказані цільові групи дітей із місцевими дітьми;

— надати матеріально-технічну та моральну підтримку об’єднаним футболом кроссекторним мережам проєкту в західних регіонах України в їхніх зусиллях допомогти ураженим цільовим групам дітей.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини