Потужна допомога ЗСУ: 14 гравців і тренерів ФК «Прикарпаття» вступили до лав української армії!

Відразу 14 гравців та тренерів івано-франківського «Прикарпаття» вступили до лав Збройних сил України і склали присягу на вірність народу.

Це абсолютно безпрецедентний випадок від самого початку повномасштабного вторгнення російських загарбників, коли футбольна команда першої ліги майже одностайно ухвалила рішення піти захищати державу.

Фото прес-служби УАФ

Капітан «Прикарпаття» Василь Цюцюра розповів: «Був страх не те що служити — був страх заважати, бо тут професіонали своєї справи. Вони добре знають, чим займатися. Це як взяти в професіональну команду футболіста з району — він лише заважатиме. Те саме — взяти в армію футболіста, який нічого не вміє. Саме це трохи стримувало — страх бути тягарем.

Але коли нам військовий комісар пояснив, що нас будуть поступово готувати, роз'яснять ази та покажуть, як тримати зброю, воювати та захищати Україну, то ми ухвалили рішення і вступили в ЗСУ. Нас уже познайомили з автоматом: навчили розбирати, чистити та стріляти. Усе поступово. Заходимо в караул, несемо службу».

Новоспечених бійців ЗСУ в Івано-Франківську привітав особисто президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

«Це унікальний приклад патріотизму в історії українського футболу! Команда й тренери «Прикарпаття» склали присягу на вірність народу України й пішли на службу до ЗСУ. Мав честь особисто бути присутнім на церемонії складання ними присяги в Івано-Франківську.

Привітав наших воїнів-футболістів і побажав повернутися з перемогою! Після нашої перемоги над російськими орками буде створено збірну з футболістів, які в лавах ЗСУ захищають країну. Упевнений, що вона отримає потужну підтримку наших уболівальників!

Фото прес-служби УАФ

А «Прикарпаття» продовжить виступати і здобувати нові перемоги в чемпіонаті України. Сьогодні футбольна родина перебуває на захисті незалежності й майбутнього нашої держави. Слава героям! Слава Україні!» — сказав президент УАФ.

Нагадаємо, «Прикарпаття» завершило осінню частину чемпіонату першої ліги на сьомому місці. На жаль, навесні першість не відновилася через вторгнення росіян.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини