Валерій Паламарчук: «Найважливіший поєдинок — із болгарками, у ньому й визначиться, хто збереже прописку в елітному дивізіоні»

У середині травня молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Австрії візьме участь у матчах Ліги А другого раунду відбору Євро-2022, де її суперниками, окрім господарок, будуть команди Норвегії та Болгарії. Переможець групи потрапить до фінального турніру, аутсайдер перейде до Ліги В.

Як сказав головний тренер молодіжної жіночої збірної України Валерій Паламарчук у коментарі офіційному сайту УАФ, агресія росії проти України внесла свої корективи і змусила УЄФА перенести поєдинки в нашій групі із квітня на травень.

— Коли збираєтеся вирушити до Австрії?

Плануємо виїхати з Києва на автобусі 7 травня. Хоча поки що не визначилися з маршрутом — добиратися через Польщу чи Словаччину. Річ у тім, що з тих 18-ти футболісток, що заявлені, лише дві нині знаходяться в Україні. Це Анастасія Довганик із «Ладомира» (Володимир-Волинський) та Богдана Грига з київського «Динамо». Інші грають за кордоном, переважно за польські та словацькі клуби. До речі, Богдана — єдиний новачок у нашій збірній. Також сподіваюся, що не виникне проблем із приїздом лідерів — Юлії Христюк та Надії Іванченко, які навчаються у США й виступають за місцеві команди.

— Ситуація складається так, що вашим підопічним доведеться виступати в Австрії без традиційного підготовчого збору…

Знаєте, коли у твоїй країні війна, то на це навіть не звертаєш уваги. Я постійно контактую з підопічними, і всі вони дотримуються думки, що найважливіше — стартувати в турнірі, а відновлювати ігрові зв’язки будемо вже під час офіційних матчів. Надто що найважливіший поєдинок — із болгарками, в якому й визначиться, хто збереже прописку в елітному дивізіоні, — заключний. Проте це аж ніяк не означає, що в перших матчах, із господарками й норвежками, ми збираємося бути статистами.

До речі, змінилися місця проведення ігор в Австрії. 10 травня ми поміряємося силами з норвежками у Велсі, за три дні з господарками зіграємо в Бад-Вімсбах-Найдхартінгу. У цьому ж містечку 16 травня з’ясовуватимемо стосунки з болгарками. Раніше планувалося, що матчі пройдуть у Ліндабруні та Трайскірхені.

— Якою інформацією про суперниць володієте?

Шанси збірних Австрії та Норвегії, які запам’яталися вмілим розіграшем стандартних положень, оцінюються дещо вище. До речі, з австрійськими візаві ми грали в жовтні минулого року в Нідерландах у першому раунді відбору Євро-2022, пропустили на останніх хвилинах і програли — 0:1. На мою думку, ці збірні мають певну перевагу завдяки ігровій практиці, але наші дівчата намагатимуться нівелювати її за допомогою самовіддачі та ігрової дисципліни.

Щодо болгарок, то вони є дебютантками турніру такого рівня. У поєдинку з ними налаштовуватимемося тільки на перемогу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини